«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Μπάνκσι αυτοκαταστράφηκε μόλις πουλήθηκε για ένα εκατομμύριο λίρες

«Το κορίτσι με το μπαλόνι», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Banksy, αυτοκαταστράφηκε μόλις πωλήθηκε για πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Artist Banksy destroys his own painting after selling for over one million dollars with shredder built into the frame #banksy #girlwithballoon #sothebys #contemporartauction #eveningauction #shreddedpaintings #london @sothebys @banksy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Casterline | Goodman Gallery (@casterlinegoodmangallery) στις

 

Το έργο απεικονίζει ένα κορίτσι που προσπαθεί να πιάσει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Ήταν το τελευταίο κομμάτι που πωλήθηκε εκείνη την ημέρα, όμως ο δημιουργός του αποφάσισε να κάνει φάρσα και η εικόνα διαλύθηκε μέσω ενός καταστροφέα εγγράφων που ήταν τοποθετημένος στον καμβά.

Ο ίδιος o καλλιτέχνης σχολίασε το γεγονός μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας « Εξαφανίζεται, εξαφανίζεται… εξαφανίστηκε».

Ο Banksy είναι ένας καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο Μπρίστολ, αλλά παρά τις θεωρίες που έχουν υπάρξει κατά καιρούς, κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα. Έγινε γνωστός μέσα από σειρά γκράφιτι που εμφανίστηκαν σε κτίρια και ήταν ιδιαίτερα σατιρικά.

«Το κορίτσι με το μπαλόνι» ψηφίστηκε το 2017 ως o πιο αγαπημένος πίνακας της χώρας.

Πηγή: BBC

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ