Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Τυνησία | Photos

το-ισλαμικό-κράτος-ανέλαβε-την-ευθύνη-226827

tinisiaΤην ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό στην Τυνησία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, η οργάνωση που σκορπά τον τρόμο και το θάνατο στο όνομα του Ισλάμ, στην ανακοίνωσή της, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Washington Post, φέρεται να προαναγγέλει περαιτέρω επιθέσεις, καθώς σχετικά με την επίθεση στο μουσείο Μπαρντό, λέει: «Περιμένετε σύντομα κι άλλα χαρμόσυνα νέα από εμάς. Ό,τι είδατε στο μουσείο ήταν η πρώτη σταγόνα της βροχής».

Μάλιστα, στο ηχογραφημένο μήνυμα οι δύο δράστες του μακελειού, μέσα σε ένα κλίμα εγκωμιασμού, χαρακτηρίζονται ως «Ιππότες του Ισλαμικού Κράτους», που προέβησαν σε μία «ευλογημένη πράξη», σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες «σταυροφόρους και αποστάτες».

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ονομάζονταν Abu Anas al-Tunisi και Abu Zakariyya al-Tunisi.

Στην επίθεση, η οποία έγινε πολύ κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου της Τυνησίας, που εκείνη την ώρα συζητούσε νομοσχέδιο κατά της τρομοκρατίας, έχασαν τη ζωή τους 20 τουρίστες, 2 Τυνήσιοι και οι δύο ένοπλοι που την πραγματοποίησαν.

Οι τυνησιακές αρχές, δια στόματος του προέδρου της χώρας, Μπετζί Καΐντ Εσεμπσί, κήρυξαν «τον πόλεμο στην τρομοκρατία» και αναπτύσσουν δυνάμεις του στρατού σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, για την ασφάλεια των πολιτών.

tromosdf3

 

tromosdf6

 

tromosdf12

tromosdf11

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook