Το επόμενο καλοκαίρι ο ανάδοχος του ΒΟΑΚ | Τι ειπώθηκε στην Περιφέρεια με τον γενικό γραμματέα Υποδομών

το-επόμενο-καλοκαίρι-ο-ανάδοχος-του-βο-370560

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Δέδε στην Κρήτη και μετά τη χθεσινή αυτοψία στο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς, σειρά είχε σήμερα ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στη συνάντηση, είπε ότι έγινε συζήτηση για τα υπό εκτέλεση έργα αλλά και για εκείνα που έχουν ήδη εκτελεστεί με έμφαση σε ΒΟΑΚ και Καστέλλι.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως τέθηκαν όλα τα θέματα που είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου υποδομών. Από τον ΒΟΑΚ, στο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, την οδική ασφάλεια των 25 εκατ., ο δρόμος της Μεσαρας, η εκτροπή του Πλατύ ποταμού, τα δίκτυα στο οροπέδιο και.στην Ιεράπετρα ο αγωγός των Μπραμιανων.Πρόσθεσε πως δόθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τον ΒΟΑΚ: για το πρώτο τμήμα που γίνεται η διαγωνιστική φάση και λήγει 8/10 όπως επίσης και για το δεύτερο τμήμα που αφορά από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη που κι αυτός ο διαγωνισμός γίνεται την ίδια ημερομηνία.

Παράλληλα, είπε ο περιφερειάρχης, μέσα στον Οκτώβρη θα δοθούν οι τελικές προτάσεις για το πώς θα είναι ο ΒΟΑΚ. Πάνω σε αυτή την πρόταση οι ανάδοχοι που θα περάσουν στη β’ φάση θα δώσουν τις προσφορές.

«Άρα», είπε ο κ. Αρναουτακης, «αν όλα πάνε καλά ένα χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι του ’19 ή προς το τέλος του ίδιου έτους θα έχει καταλήξει η διαγωνιστική διαδικασία για το ποιος θα είναι ο ανάδοχος του ΒΟΑΚ. Το ζήτημα μπορεί να τρέξει γρηγορότερα»‘.

Επίσης έχει δοθεί η μελέτη σε ανάδοχο για το τμήμα από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Η μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού, που πρέπει να βγει μέχρι τέλος του χρόνου θα συμπεριλαμβάνει τα τμήματα από τα Χανιά μέχρι την Κίσσαμο και από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι και τη Σητεία.

Ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στα χρονοδιαγράμματα των έργων δήλωσε ικανοποιημένος, «λαμβάνοντας βεβαίως υπόψιν ότι οι διαδικασίες για να ωριμάσουν αυτά τα έργα και να δημοπρατηθούν είναι πολύ μεγάλες και περίπλοκες».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου συμπλήρωσε πως «περιμένουμε να εκδοθεί ο αποκλειστικός Φιλόδημος ο οποίος περιλαμβάνει την ανανέωση και του υπόλοιπου αρδευτικού δικτύου, των υπολοίπων έργων, έως ότου τελειώσει η αντικατάσταση. Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Εν τω μεταξύ εμείς εκτελούμε τα έργα με βάση την προηγούμενη χρηματοδότηση που είχαμε πάρει. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια το Ηράκλειο θα αποκτήσει καινούργιο υδρευτικό δίκτυο με ο,τι αυτό συνεπάγεται και ιδιαίτερα τη μείωση των απωλειών που έχουμε».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook