Τουρκία: Οργή και αποτροπιασμός | Βίασαν και έκαψαν την ακτιβίστρια Hande Kader | Photo

τουρκία-οργή-και-αποτροπιασμός-βίασα-413711

Οργή και αποτροπιασμός στην Τουρκία μετά τη φρικτή δολοφονία της transgender Hande Kader. Η 22χρονη ακτιβίστρια βιάστηκε και πυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να ζητούν από την κυβέρνηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα και να αναγνωριστούν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.
ΦΦΦ

Το έγκλημα μίσους έγινε γνωστό από τους φίλους του θύματος οι οποίοι το κατήγγειλαν στα ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν η Hande Kader, που εργαζόταν ως ιερόδουλη, είχε επιβιβαστεί την τελευταία φορά που την είχαν δει ζωντανή στο αυτοκίνητο ενός πελάτη και έκτοτε έχασαν τα ίχνη της.

Η σορός Kader εντοπίστηκε απανθρακωμένη στη περιοχή Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου.

Μετά τη δολοφονία της Kader η ΛΟΑΤ κοινότητας, όπως και εκατοντάδες πολίτες ζητούν την επέμβαση του κράτους, ενώ αποτίουν φόρο τιμής στην 22χρονη μέσω μηνυμάτων στο Twitter, συνοδευόμενα από το hashtag #HandeKadereSesVer (Δώστε φωνή στη Hande Kader). H Kader ήταν γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του Gay Pride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015.

Η φρικτή δολοφονία της Kader δεν αποτελεί το πρώτο έγκλημα μίσους στην Τουρκία, καθώς πριν από τρεις εβδομάδες, επίσης φρικτό θάνατο είχε βρει και ο ομοφυλόφιλος, Σύρος πρόσφυγας Muhammad Wisam Sankari, που εντοπίστηκε αποκεφαλισμένες σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: Mic.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook