Τοποθέτηση Βολουδάκη για τη «γη υψηλής παραγωγικότητας»

τοποθέτηση-βολουδάκη-για-τη-γη-υψηλή-53384

voloudakis_vouli_aftodioikisiΟ Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι διατάξεις για τη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας.

Ο Μ.Βολουδάκης, αφού παρουσίασε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, ευχαρίστησε τον Αν.Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Στ.Καλαφάτη για το γεγονός ότι συμπεριέλαβε στις νομοτεχνικές βελτιώσεις του νομοσχεδίου  αυτούσια την τροποποίηση που συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΕΒΕΧ Χανίων στη συνάντηση του Μ.Βολουδάκη με όλους  τους εμπλεκόμενους φορείς των Χανίων (Αντιπεριφερειάρχης, Τεχνικό Επιμελητήριο, Εμπορικό Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών).  Υπενθυμίζεται ότι με την τροποποίηση αυτή, λύνεται και το θέμα της ανανέωσης των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας που είχαν ήδη εκδοθεί στον κάμπο της Αγυιάς.

Ο Μ.Βολουδάκης συμπλήρωσε ότι  η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί από το 1998, η οποία θα ρυθμίζει τα ακριβή όρια της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας, θα πρέπει να μη δημιουργήσει εκ νέου στρεβλώσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει το περιβάλλον και να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με καταναγκαστικά μέτρα ως προς την παραγωγική δραστηριότητα.

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει τα ζητήματα της Υπηρεσίας Δόμησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να έχει αντίστοιχη πρόβλεψη για την Εκκλησία της Κρήτης. Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. τόνισε  ότι αυτό είναι σοβαρή και διαχρονική αδυναμία του θεσμικού πλαισίου που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς  οδηγεί σε απαράδεκτη διαφοροποίηση στον τρόπο που η Πολιτεία αντιμετωπίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook