Τι συζήτησαν Πολάκης – Κουκιανάκης στην μεταξύ τους συνάντηση στα Χανιά

τι-συζήτησαν-πολάκης-κουκιανάκης-στ-742399

Ενημέρωση για την χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τους Βουλευτές του Ν. Χανίων απέστειλε ο Δήμος Αποκόρωνα:

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, των βουλευτών Χανίων κ. Βαγιωνάκη και κ. Μπαλωμενάκη, του κ. Ξιφαρά συνεργάτη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη και του δημάρχου Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη, παρουσία και λοιπών συνεργατών τους.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα του δήμου Αποκορώνου και η εξεύρεση λύσεων και η προώθηση αυτών που θα πρέπει να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, αφού ξεκαθάρισε την πολύ καλή έως τώρα πορεία των συνεργασιών του δήμου με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όλες τις τοπικές υπηρεσίες, έθεσε προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα, τα οποία αφορούν κυρίως συνεργασίες του δήμου με Υπουργεία και κεντρικές υπηρεσίες:

Ο κ. Κουκιανάκης ξεκίνησε ενημερώνοντας για ένα έκτακτο και σημαντικό ζήτημα που προέκυψε, καθώς ενημερώθηκε ότι η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και που βρίσκεται σε διαβούλευση, εξαιρεί και τις δέκα οχτώ (18) Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας από τα προνόμια των μειονεκτικών περιοχών. Η τυχόν εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, θα αποτελέσει καίριο πλήγμα κατά των 2.500 περίπου δικαιούχων αγροκτηνοτρόφων μας που κατοικούν στις μειονεκτικές αυτές περιοχές και θα δουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δικαιούται εξισωτική αποζημίωση, η οποία λειτουργούσε και ως αντιστάθμιση των πρόσθετων δαπανών και της απώλειας εισοδήματος τους τα τελευταία χρόνια, ενώ επιπλέον η εφαρμογή της απόφασης θα έχει πολλαπλές συνέπειες, όπως το ότι θα απολέσουν τα επιπλέον μόρια που λαμβάνουν μέχρι σήμερα στην ένταξη τους σε διάφορα προγράμματα (νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης, κλπ). Ο κ. Πολάκης και οι Βουλευτές ανέφεραν ότι θα ενημερωθούν άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα ενημερώσουν σχετικά τον Δήμαρχο.

Σχετικά με το μεγάλο έργο της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ στο τμήμα Πετρές – Γεωργιούπολη, η πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 8.700.000 €, εγκρίθηκε στις 18-9-2018 από το Δ.Σ. του ΟΑΚ και ο κ. Κουκιανάκης ζήτησε (σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης με τον κ. Πρωθυπουργό) την άμεση δημοπράτηση του έργου και την ανάγκη της συμμετοχής του ΟΑΚ τουλάχιστον ως φορέα επίβλεψης. Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα και θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχετικά με τα έργα διαχείρισης υδατικών πόρων στον Αποκόρωνα, παρουσιάστηκαν τα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης των περιοχών Βάμου και Γεωργιούπολης που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι με προϋπολογισμό 2.830.000€ (χωρίς τον ΦΠΑ) και τα οποία θα επιλύσουν τα προβλήματα ύδρευσης των δύο περιοχών και ταυτόχρονα θα προστατεύσουν περιβαλλοντικά τις πηγές Αρμένων και την Λίμνη Κουρνά, αφού θα μειώσουν σημαντικά τις σημερινές αντλήσεις.

Επίσης, παρουσιάστηκε το έργο άρδευσης της Δ.Ε. Βάμου, προϋπολογισμού 2.750.000€, το οποίο έχει υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Υπουργός και οι Βουλευτές συμφώνησαν για την σημαντικότητα των δύο έργων και θα στηρίξουν την πρόταση του δήμου για το μεγάλο αρδευτικό έργο.

Ο κ. Κουκιανάκης παρουσίασε τα αιτήματα του δήμου προς την Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους) και αφορούν την εκπόνηση μελέτης για νέο κτίριο Λυκείου στο Βάμο, καθώς και για την αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου.

Το ζήτημα κρίθηκε από όλους ως ιδιαίτερα σημαντικό και αναφέρθηκε ότι θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων αυτών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αποκορώνου ενημέρωσε για αιτήματα χρηματοδότησης έργων οδοποιίας από το υπουργείο υποδομών και ζήτησε την εξασφάλιση σχετικών πιστώσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Κουκιανάκης ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και για την στήριξη των αιτημάτων του δήμου.

zarpanews.gr

One thought on “Τι συζήτησαν Πολάκης – Κουκιανάκης στην μεταξύ τους συνάντηση στα Χανιά

  1. Μέσα σε μερικούς μήνες θα φτιάξουμε δρόμους, γούρνες να ποτιζόμαστε εμείς και τα έχνη μας, ήντα ναι μωρέ ο ζόρες τονε. Μπήκαμε για καλα στην προεκλογική περίοδο και το παλιό σύνθημα «Τσοβολα δωστα όλα» επαναλαμβανεται με άλλους πρωταγωνιστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook