Τι συζήτησαν Παπούλιας – Μεϊμαράκης

papoulias-meimarakisΩς πρώτο βήμα για την άρση του αδιεξόδου που φαίνεται ότι προκύπτει λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρότεινε την κατάθεση προτάσεων αναφορικά με το όνομα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε την Πέμπτη με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η προεδρική εκλογή προσδιορίζεται από το Σύνταγμα και τόνισε πως αν υπάρξει όνομα και συμφωνία «μπορεί να συζητηθεί και αύριο».

Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως οι εθνικές εκλογές επιτείνουν την αβεβαιότητα και ότι είναι αναγκαίο να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έτσι, να υπάρξει συνομιλητής που εκφράζει την εθνική ενότητα, προσθέτοντας πως μετά από αυτό, το πότε θα γίνουν εκλογές είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

«Η Τρόικα δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε»

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη», υπογραμμίζοντας ότι πρώτη φορά είναι όλα τα ζητήματα ανοιχτά και απαιτούν ταυτόχρονα λύση.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για μια περίοδο με αβεβαιότητα. «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε ακραίες λαϊκίστικες φωνές που θα μας οδηγήσουν σε εσωστρέφεια», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με μια Τρόικα που δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε και αγωνιστήκαμε για να μπούμε».

Κατά τον κ. Μεϊμαράκη: «Με σύνεση και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα. Ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί χωρίς εκπλήξεις»

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους δανειστές για την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται και η Τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις τους γιατί δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση. Το Μνημόνιο τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, όχι ποιος θα τη διαχειριστεί».

Ο κ.Μεϊμαράκης διασύνδεσε το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα τονίζοντας: «Πιστεύω να συμφωνήσουμε ώστε ομαλά να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να έχουμε το νέο παράγοντα που θα είναι καλός συνομιλητής και με τους έξω και μέσα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που άκουγε με προσοχή τον κ. Μεϊμαράκη αρκέστηκε να παρατηρήσει: «Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σε μια περίοδο με πολύ ομίχλη, όπως είπατε. Ελπίζω και εύχομαι να ξεδιαλύνει και να έχουμε αίθριο καιρό στην πορεία».

Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ