Τι θα φάμε σήμερα; Σουτζουκάκια σμυρναίικα

 

Τα σουτζουκάκια είναι από τις πιο αγαπημένες μαμαδίστικες συνταγές, που όλοι αγαπούν. H αυθεντική σμυρναίικη συνταγή θέλει στη σάλτσα και μερικές πράσινες ελιές για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 20′ Χρόνος μαγειρέματος: 40′ Έτοιμο σε: 60′

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φρυγανιές
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
6 σκελίδες σκόρδου
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, τσακιστές
600γρ. ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιείτε το σκόρδο μαζί με το κύμινο. Ζεματάτε για 3-4 λεπτά τις ελιές σε νερό που βράζει και τις σουρώνετε. Μουσκεύετε τις φρυγανιές στο κρασί και τις στύβετε καλά με τα χέρια σας.

Βήμα 2

Ζυμώνετε τον κιμά με το μίγμα του σκόρδου, τις φρυγανιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε σε ελαιόλαδο τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα βράζετε για 10 λεπτά τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τέσσερις κουταλιές σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Ρίχνετε τα μισοτηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ακόμη. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ.

Tip: Εάν θέλετε μπορείτε να αραδιάζετε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια σε πυρίμαχο σκεύος, να ρίξετε από πάνω τη σάλτσα και να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή:olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ