Τι απαντούν οι τρεις βουλευτές για τα εμβάσματα εκατομμυρίων στο εξωτερικό

kikilias-repousi-kapernarosΑίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις από το υπουργείο Οικονομικών των ονομάτων τριών βουλευτών οι οποίοι ελέγχονται, καθώς, έχουν μεταφέρει εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι διεξάγεται έλεγχος για τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρο και τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπόυση.

Η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση και των τριών βουλευτών.

Τι υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο Βασίλης Κικίλιας

«Με ανακοίνωση του ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας υποσατήριξε πως τα χρήματα του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

«Με έκπληξη διαβάζω δημοσιεύματα για έμβασμα μου στο εξωτερικό που δήθεν δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματα μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου.

Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ένδικα μέσα αλλά το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπο μου επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Δήλωση Μαρίας Ρεπούση σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

«Τα εμβάσματα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι με αφορά καλύπτονται απολύτως από τις φορολογικές μου δηλώσεις τις οποίες ήδη προσκόμισα στις φορολογικές αρχές της χώρας. Στάλθηκαν για λόγους σπουδών και υγείας οικείων μου προσώπων. Μετά την εξυπηρέτηση των εν λόγω αναγκών το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού επέστρεψε στην Ελλάδα».

Δήλωση Βασιλείου Καπερνάρου

«Αρχικά με κατηγόρησαν για 5,5 εκατομμύρια φοροδιαφυγή, το ποσό αυτό απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν είναι αληθές (το γνωρίζουν και οι ίδιοι), αλλά στο τέλος του ελέγχου θα ξαναμιλήσουμε.

Για το ποσό που έχει μείνει (καμία σχέση με 5,5 εκατομμύρια) έχω προσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη. Όσον αφορά στα σημερινά, απαντώ:

Το Φεβρουάριο του 2009, που δεν ήμουν βουλευτής, έκανα αίτηση, μέσω Ελληνικής τράπεζας, εμβάσματος, με την σύζυγο μου.

Τον Μάρτιο του 2009 (ένα μήνα μετά), τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα και με αυτά αγοράζω το σπίτι, στο οποίο διαμένω έως και τώρα. Το ποσό είναι απολύτως φορολογημένο και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δημοσιοποιείται.

Έχω επανειλημμένως και φορτικά γνωστοποιήσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για οποιοδήποτε στοιχείο χρειάζονται, να μου το ζητούν και θα είμαι στην διάθεση τους, όπως άλλωστε το έχω αποδείξει.

Γιατί άραγε, αντ’ αυτού καταφεύγουν στα ΜΜΕ; Αφού γνωρίζουν τα στοιχεία μου, τα οποία άλλωστε έχω καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής, γιατί δεν τα αποκαλύπτουν, παρά καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις;

Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, τελείωσαν τα ψέματα, προσφεύγω στην Δικαιοσύνη και θα γίνει επιτέλους γνωστό ποιοι και γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Αν ενόχλησαν οι διαρροές για ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου στην Αθήνα, τους απαντώ ότι είμαι καθαρός και δεν με κρατάνε από πουθενά».

ΝΔ: Κάποιοι επιλέγουν να μας χτυπήσουν αυτή τη στιγμή

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για την ΕΔΕ του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με δήθεν πληροφορίες για βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με εμβάσματα στο εξωτερικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών, που διέταξε ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που διακίνησαν τις απίθανες διαρροές περί “3 βουλευτών της Ν.Δ. με αδικαιολόγητα εμβάσματα στο εξωτερικό”.

Οι “τρεις Βουλευτές της Ν.Δ.” περιορίστηκαν σήμερα σε έναν, που όμως, ήδη από τον Απρίλιο του 2013, χωρίς καν να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό, έχει δικαιολογήσει πλήρως στις αρμόδιες αρχές καταθέσεις και εισοδήματα από την εργασία του, έχει φορολογηθεί για αυτά και τα έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του!

Περιμένουμε άμεσα να ολοκληρωθεί και να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και να καταλογιστούν ευθύνες προς τους συκοφάντες των απαράδεκτων διαρροών. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ποιοι, για ποιους λόγους επιλέγουν αυτή την ώρα να χτυπήσουν τη Ν.Δ.».

 

Πηγή : iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΒολές κατά Πολυτεχνείου και δήμου Χανιών από την Κοινωνική Κουζίνα
Επόμενο άρθροΕλεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ