Τι απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν τον ρώτησαν τι ψήφισε

τι-απάντησε-ο-γιάνης-βαρουφάκης-όταν-τ-287520

Κατά του νέου προγράμματος που συμφώνησε η Αθήνα με τους δανειστές τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ κλήθηκε από δημοσιογράφους να αποκαλύψει τι ψήφισε.

«Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το 62% του δημοψηφίσματος και για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση κομμάτων που έχουν δεσμευτεί ρητώς για ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αποτύχει», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μόλις άσκησε το εκλογικό δικαίωμα. «Από αύριο η πραγματικότητα θα αρχίσει να αποδομεί αυτό τον παραλογισμό και το 62% θα κληθεί να εκφραστεί, να ρίξει γέφυρες με μία Ευρώπη που βράζει και να αναλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στην ιστορία του τόπου και της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε αν ψήφισε Λαϊκή Ενότητα, όπως είχε δηλώσει. «Επειδή μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω οποιοδήποτε κόμμα δεσμεύεται να εφαρμόσει μνημόνιο που σχεδιάστηκε να αποτύχει, εξαιρώντας τη μισανθρωπική Χρυσή Αυγή, αναφέρθηκα στο ΚΚΕ, τη Λαϊκή Ενότητα και τα κόμματα δίχως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Από εκεί και πέρα, στηρίζω δύο συναδέλφους που δουλέψαμε κοντά τους τελευταίους μήνες και εκτίμησα το ήθος τους απέναντι στην εσωτερική Τρόικα», είπε, παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει μέσα στην εβδομάδα, ότι στηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα για χάρη της Νάντιας Βαλαβάνη και του Κώστα Ησυχου.

Τέλος, του ζητήθηκε να κάνει μία εκτίμηση για την εφαρμογή της συμφωνίας, ως οικονομολόγος. «Δεν χρειάζεται να είσαι πανεπιστημιακός, είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, είναι αδιέξοδο. Η οικονομική κρίση θα βαθαίνει και η πολιτική σκηνή, δυστυχώς, θα ταλανίζει τον τόπο», απάντησε.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook