Την Πέμπτη και χωρίς τη Φώφη το πρώτο debate για την Κεντροαριστερά

Χωρίς την Φώφη Γεννηματά θα διεξαχθεί το πρώτο debate για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς. Το «παρών» θα δώσουν οι εξής υποψήφιοι: ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων θα προβληθεί από το action 24 την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ, αλλά και σε live streaming από το site του Πρώτου Θέματος, protothema.gr.

Αρχικά είχαν προσκληθεί επτά υποψήφιοι, με προτεραιότητα όπως αναφέρει το action 24 στους αιρετούς σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι υπόλοιποι δύο ήταν η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Κατά δήλωσή της, δύο μέρες πριν το debate του action 24, η Φώφη Γεννηματά θα παραστεί μόνο σε αυτά που έχουν οριστεί από την επιτροπή Αλιβιζάτου ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος αρχικά είχε δεχθεί την πρόσκληση δεν θα μπορέσει τελικά να δώσει το παρών μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη προχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι θα επιχειρήσει να διοργανώσει και δεύτερο debate προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν όλοι οι υποψήφιοι τις θέσεις τους. Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς κρίθηκε πως οι δύο ώρες που θα διαρκέσει το debate δεν επαρκούν για να εκθέσουν τις απόψεις του και οι δέκα υποψήφιοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το action 24 θα διαθέσει αρκετό τηλεοπτικό χρόνο για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και βέβαια για τα δύο debate που θα διοργανώσει η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Αναλυτικά στο Action Debate 1 για την Κεντροαριστερά:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Νίκος Ανδρουλάκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσεάς Κωνσταντινόπουλος,  Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι όροι διεξαγωγής του debate:

Η σειρά με την οποία θα ερωτηθούν και θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι σε κάθε γύρο θα καθοριστεί με κλήρωση. Θα γίνουν τρεις κληρώσεις, πριν την εκπομπή, παρουσία όλων των υποψηφίων, ώστε να καθοριστεί η σειρά με την οποία τοποθετούνται στον καθένα από τους τρεις γύρους.

Α΄γύρος

Το debate ξεκινά με μια σύντομη τοποθέτηση καθενός υποψηφίου, διάρκειας 1 λεπτού.

Αμέσως μετά ξεκινά η συζήτηση η οποία θα διαρθρωθεί ως εξής:

Η συζήτηση χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες.

Α΄ ενότητα: Η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού, η πορεία προς την κάλπη  και η συγκρότηση του νέου φορέα.

Β΄ενότητα: Η επόμενη μέρα μετά την εκλογή αρχηγού. Συμμαχίες, στρατηγική έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Γ’ ενότητα: Κοινωνία και Κεντροαριστερά. Οι θέσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο ρόλος του νέου κόμματος στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Σ’ αυτόν τον Α΄ γύρο, σε κάθε μία από τις τρεις ενότητες, ένας δημοσιογράφος απευθύνει ερώτημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων προς έναν υποψήφιο. Ο υποψήφιος έχει χρόνο 2 λεπτών για την απάντησή του. Κατά συνέπεια, κάθε υποψήφιος δέχεται σ΄αυτόν τον γύρο 3 ερωτήσεις.

Η συνολική διάρκεια του πρώτου γύρου εκτιμάται περίπου στα 50 – 55 λεπτά.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Β΄γύρος

Α΄ ενότητα: Κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερώτημα 1 λεπτού σε όποιον από τους συνυποψηφίους του επιθυμεί, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε 1,5 λεπτό.

Β ενότητα: Αμέσως μετά, κάθε υποψήφιος δέχεται ένα ερώτημα 30 δευτερολέπτων από δημοσιογράφο, στο οποίο έχει 1,5 λεπτό να απαντήσει.

Η συνολική διάρκεια του δεύτερου γύρου εκτιμάται στα 35-40 λεπτά

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Γ’ γύρος

Α ενότητα: Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πολιτών. Υπάρχουν συνολικά 6 ερωτήσεις που έχουν γυριστεί σε 6 βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Τα έξι βίντεο είναι τοποθετημένα σε video – wall και καθένα φέρει έναν αριθμό, από το 1 μέχρι το 6. Κάθε υποψήφιος επιλέγει έναν αριθμό και απαντά στην αντίστοιχη ερώτηση. Η διάρκεια της απάντησης είναι 1,5 λεπτό.

Β ενότητα: Ένας εκπρόσωπος των PES Activists, των νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, απευθύνει ένα ερώτημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων που απευθύνεται σε όλους τους υποψήφιους και καθένας εκ των υποψηφίων δίνει μια απάντηση 1 λεπτού.

Η συνολική διάρκεια αυτού του γύρου εκτιμάται στα 30 λεπτά.

Στο τέλος του debate, ο κάθε υποψήφιος θα έχει 1 λεπτό στη διάθεσή του για να απευθύνει το προσωπικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Πηγή : protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ