Την Κυριακή η ημερίδα για τον Ιππικό Τουρισμό στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ιππασία στην Κρήτη», με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, και Αγίου Βασιλείου η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου στον Καρτερό, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Σκοπός της ημερίδας,  είναι η προβολή, η διάδοση του αθλήματος της Ιππασίας, η χρήση του αλόγου στην Κρήτη σε διάφορους τομείς, καθώς  και η ανάδειξη  των Κρητικών ιππικών σωματείων και των δράσεών τους. Στόχος μάλιστα είναι να καθιερωθεί η ημερίδα ως θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό ιππικό θέμα. Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει ομιλίες και αθλητικές επιδείξεις ιππικής δεξιοτεχνίας, παρα-ιππασίας και υπερπήδησης εμποδίων.

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, δήλωσε: «Εύχομαι και ευελπιστώ τα αποτελέσματα, συμπεράσματα που θα εξαχθούν να αποτελέσουν μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία η Αυτοδιοίκηση, η Ομοσπονδία, οι Ιππικοί Όμιλοι του νησιού και άλλοι φορείς να συνεργαστούμε και να συνδράμουμε όλοι μαζί ώστε να αναπτυχθεί η ιππασία στο νησί μας. Το άλογο, μπορεί να ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού, γιατί έχουμε την αθλητική ιππασία, την θεραπευτική ιππασία, την ελεύθερη ιππασία αλλά και τον τομέα του ιππο-τουρισμού».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ Μέρος

09.45 Πέρας προσέλευσης συμμετεχόντων

10.00 Έναρξη Ημερίδας από τη συντονίστρια κα Μάγδα Κατόπη, Σύμβουλο Επικοινωνίας – Δ.Σ. ΙΑΚΚ

10.10- 11.00       Χαιρετισμοί συνδιοργανωτών :

Χαιρετισμός Περιφέρειας Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΟΙ κ. Νικολάου Παράσχη

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Κρήτης από τον Πρόεδρο της ΕΟΙ

Χαιρετισμοί υποστηρικτών :

Δήμος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών – Αθλητισμού-Νέας Γενιάς-ΚΕΠ

Δήμος Ρεθύμνης, Δημήτρης Λαχνιδάκης , Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού

Δήμος Αγ. Βασιλείου ν. Ρεθύμνης, Ελένη Βαρδάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

 

11.00 -11.15    Δημήτρης Γουναράς, Γ. Γραμματέας ΕΟΙ & Πρόεδρος Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου «Το άθλημα της Ιππασίας στην Κρήτη»

11.15-11.30     Στάθης Παναγάκης, Ταμίας ΕΟΙ : «Η Ελληνική Ιππασία σε αριθμούς»

11.30-11.45       Μάνος Αγγελάκης, Διεθνής Σχεδιαστής Διαδρομών και Εθνικός Κριτής: «Αθλητική Ιππασία»

11.45-12.00        Μαριάννα Γραμματικάκη, Προπονήτρια Ιππασίας & Μέλος της Επιτροπής Para-dressage : «Θεραπευτική Ιππασία & Παρα-ολυμπιακή Ιππασία»

12.00-12.15         Διάλλειμα για αλλαγή πάνελ ομιλητών

12.15 -12.20      Χαιρετισμός  Νίκου Συριγωνάκη ,  Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Αθλητισμού

12.25 -12.40       Γιώργος Πετράκης , Χωροτάκτης, ειδικός σχεδιασμού υποδομών εναλλακτικών μορφών τουρισμού  «Χάραξη Ιππο-διαδρομών και μονοπατιών στην Κρήτη»

12.45-13.00      Άννα Μπαστάκη,  μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.), επιχειρηματίας: «Αναπτύσσοντας τον Ιπποτουρισμό- το παράδειγμα του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου»

13.00- 13.20       Ανοικτή Συζήτηση και ερωτήσεις στους ομιλητές

Β΄ Μέρος

13.30 – 14.30      Αθλητικές Επιδείξεις Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Παρα –Ιππασίας και Υπερπήδησης Εμποδίων στον αγωνιστικό στίβο της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης

14.30 – 15.30      Παρέλαση αθλητών από όλους τους Ομίλους της Κρήτης

Βράβευση της αθλήτριας Ναταλίας Φραγκιαδάκη από τον Δήμο Ηρακλείου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό με την Εθνική Ομάδα Παίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας

Απονομή ροζέτας ΕΟΙ στους αθλητές από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα αθλητισμού κ. Νίκο Συριγωνάκη και τον Πρόεδρο της ΕΟΙ – αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους αθλητές

Απονομή Τιμητικού Διπλώματος Συμμετοχής σε όλους τους Ομίλους της Κρήτης (από τους εκπροσώπους των φορέων και της ΕΟΙ) – ένας εκπρόσωπος από κάθε εγκατάσταση  – αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συμμετέχοντες

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Στέργιου Βενέρη με θέμα «Άλογο & Ιππασία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ