Τελικά δεν παρέλασε με την ελληνική σημαία ο Αμίρ | Έκαναν άλλη κλήρωση και του έδωσαν την… ταμπέλα

τελικά-δεν-παρέλασε-με-την-ελληνική-ση-605152

Ο 11χρονος Αμίρ Χουσέιν Ιμέντια από το Αφγανιστάν δεν παρέλασε τελικά κρατώντας την ελληνική σημαία και αντ’ αυτού του έδωσαν να κρατήσει το ταμπελάκι (σ.σ. της παρηγοριάς) με το όνομα του σχολείου.

Πριν από 8 περίπου μέρες η LiFO είχε φιλοξενήσει την ιστορία του μικρού Αμίρ και της οικογένειάς του καθότι η κληρωτίδα είχε βγάλει το όνομά του και ο ίδιος θα γινόταν ο πρώτος Αφγανός (και μουσουλμάνος) που θα παρέλαυνε κρατώντας τη σημαία «με τα όμορφα χρώματα» όπως την είχε αποκαλέσει.   Η είδηση έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου ξεκινώντας άλλη μία από αυτές τις ανούσιες αντιπαραθέσεις για το ποιος αξίζει ή δεν αξίζει, πρέπει ή δεν πρέπει να κρατάει την ελληνική σημαία.

Στη σημερινή μαθητική παρέλαση, ωστόσο, ο μικρός Αμίρ δεν κράτησε τελικά τη σημαία αφού αυτή δόθηκε σε έναν άλλο μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης ύστερα από νέα κλήρωση.   Θέλοντας να μάθω τι ακριβώς συνέβη, συναντήθηκα για λίγα λεπτά με την οικογένεια του Αμίρ το μεσημέρι του Σαββάτου σε μία μικρή πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Αχαρνών.

Αυτός και τα δύο μικρότερα αδέρφια του φορούσαν ακόμα τα ρούχα της παρέλασης και στα χέρια τους κρατούσαν μικρές ελληνικές σημαίες.   Με τη βοήθεια διερμηνέα ρώτησα τη μητέρα του, Άρεζο τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί ο γιος της δεν είχε κρατήσει τελικά τη σημαία.

Όπως μου εξήγησε, αρχικά την πήραν τηλέφωνο και την ενημέρωσαν ότι στην κλήρωση είχε βγει του όνομα του γιου της. «Μίλησα με την Υπηρεσία (σ.σ εννοεί την Ύπατη Αρμοστεία καθώς η οικογένειά της βρίσκεται στην Αθήνα με το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων) και τους είπα ότι είμαι πολύ χαρούμενη. Η υπηρεσία μου είπε ότι το παιδί μου θα πρέπει να πάει στην εκκλησία και εγώ τους είπα ότι δεν έχω πρόβλημα. Δεχόμαστε και σεβόμαστε τον Χριστό και την Παναγία. Όμως, με πήραν τηλέφωνο την ίδια μέρα και μου είπαν ότι η κλήρωση έχει ακυρωθεί και το παιδί μου δεν θα είναι σημαιοφόρος».   

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Άρεζο, ο διευθυντής του σχολείου έκανε νέα κλήρωση και στη θέση του Αμίρ βγήκε ένας Έλληνας μαθητής. Όταν τη ρώτησα πώς δικαιολόγησε την απόφασή του και τι ακριβώς τους είπε, η απάντησή της ήταν λακωνική αλλά σαφής: «Δεν μας είπε γιατί».Φεύγοντας, ο μικρός Αμίρ καθόταν ακόμη στο παγκάκι. Του ζήτησα μόνο να μου πει μόνο αν στεναχωρήθηκε που δεν κατάφερε να παρελάσει με τη σημαία. Με κοίταξε, περίμενε να μεταφράσει την ερώτησή μου ο διερμηνέας και μου είπε απλώς ένα «ναι». Έπειτα μου χαμογέλασε και άρχισε να ανεμίζει τη μικρή του σημαιούλα.

Πηγή: lifo.gr

2 thoughts on “Τελικά δεν παρέλασε με την ελληνική σημαία ο Αμίρ | Έκαναν άλλη κλήρωση και του έδωσαν την… ταμπέλα

  1. Η παρέλαση και η σημαία νομίζω ότι είναι φόρος τιμής στους ελληνες που πέθαναν στους πολέμους ενάντια στους εκάστοτε κατακτητές κάνοντας επιθέσεις και αυτός που κρατούσε την σημαία και όχι όπλο ο σκοπός του ήταν να παραμείνει όρθια … Πώς λοιπόν θέλουμε να την κρατάει κάποιος που δεν είναι Έλληνας θα τρίζουν τα κόκαλα των πεθαμένων φαντάρων του έπος του
    40

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook