“Τα Χανιά μόνο χαρά και περηφάνια δίνουν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό” | Photos+Video

Με αυτή τη φράση σχολίασε τον ερχομό του στα Χανιά, ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος.Ο επί 33 χρόνια εθελοντής Σαμαρίτης του Ερυθρού Σταυρού, γυναικολόγος-μαιευτήρας και νεοεκλεγείς πρόεδρος του εθνικού εθελοντικού σωματείου, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, όπου δήλωσε ενθουσιασμένος με τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό και αποκάλυψε πως πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσει μέλη και στελέχη, να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δώσει νέες ιδέες που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των δύσκολων συνθηκών:

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Σ. είπε πως πρέπει “να ξανά-σηκώνουμε τον Ερυθρό Σταυρό ψηλά”, κάνοντας λόγο για παρατεταμένη εσωστρέφεια στις πράξης των προηγούμενων διοικήσεων, κάτι που όπως είπε αλλάζει πλέον, μόνο με εξωστρεφείς κινήσεις.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όπως είπε θα εστιάσει στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και των μέσων της,  ενώ θα προβεί σε αναδιοργάνωση και ενίσχυση των περιφερειακών τμημάτων, ακόμα και οικονομικά. Με τη νέα διοικητική αρχή έρχεται η τροποποίηση του καταστατικού, και η αξιοποίηση της πολύτιμης ακίνητης περιουσίας του Ε.Σ. ανά την Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στις δικαστικές διαδικασίες που εμπλέκεται ο Ερυθρός Σταυρός για μια εκδίκαση σε βάρους τους που ασκήθηκε ερήμην, όπου όπως είπε έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου:

zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ