Τα Χανιά διώχνουν τους φοιτητές: Εστίες ανύπαρκτες – Ενοίκια «στο Θεό»

τα-χανιά-διώχνουν-τους-φοιτητές-εστίε-579048

Με τιμές που ξεπερνούν τα 7 ευρώ ανά τ.μ., τα Χανιά αναδεικνύονται στην ακριβότερη πόλη πανελλαδικά στην ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας και ταυτόχρονα στην πιο αφιλόξενη για τους 1.000 και πλέον νεοεισαχθέντες φοιτητές σε Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Κρήτης, πολλοί από τους οποίους θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω αδυναμίας εύρεσης στέγης.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο έναν μικρό αριθμό από τους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ το επίδομα ενοικίου που δίνεται στους υπόλοιπους δεν φτάνει ούτε για… αποθήκη αφού οι τιμές έχουν εκτιναχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι το ενοίκιο για μια παλιά γκαρσονιέρα στα Χανιά κυμαίνεται από 250–320 ευρώ για μια καινούρια από 320 – 400 ενώ η τιμή μπορεί να ανέβει για έξτρα παροχές όπως επίπλωση, οικιακός εξοπλισμός, ίντερνετ κλπ.

120 κλήσεις για μία γκαρσονιέρα!

Στο μεταξύ «μάχη» γίνεται για τα προς ενοικίαση σπίτια αφού είναι πολύ λιγότερα από τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

Ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας έλεγε χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr ότι χθες, πρώτη μέρα δημοσίευσης της αγγελίας του στην εφημερίδα είχε δεχθεί στο κινητό του τηλέφωνο… 120 κλήσεις από υποψήφιους ενοικιαστές!

Φοιτητές στα ξενοδοχεία

Την ίδια ώρα, ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, αποφασίζουν να τις μετατρέψουν σε… εστίες για τους χειμερινούς μήνες δίνοντας τα δωμάτια για ενοικίαση μέχρι τον Ιούνιο του 2018!

Χαρακτηριστική η σημερινή αγγελία από τα «Χανιώτικα Νέα»:Τουρίστες αντί για φοιτητές

Για να ερμηνεύσει κανείς την κατάσταση, δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις της κτηματαγοράς. Είναι προφανές ότι από πίσω βρίσκεται η απόφαση όλο και περισσότερων ιδιοκτητών να αλλάξουν χρήση στα ακίνητά τους, δίνοντάς τα για τουριστική αξιοποίηση μέσω AirBnB.

Απόφαση που έχει «εξαφανίσει» τα ακίνητα και έχει «απογειώσει» τις τιμές, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους επειδή θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος τους.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Τα Χανιά διώχνουν τους φοιτητές: Εστίες ανύπαρκτες – Ενοίκια «στο Θεό»

  1. Κανείς δε διώχνει κανένα. Το άρθρο 111 άνοιξε το δρόμο… ελεύθερη αγορά είναι και οι άνθρωποι νομίμως κοιτάνε το συμφέρον τους εν μέσω κρίσης…

    1. Για τον ίδιο λόγο που κυνηγάνε την UBER σε όλη την Ευρώπη θα έπρεπε να κυνηγήσουν και την AirBnB. Δεν γίνεται ο ξενοδόχος να πληρώνει τόσους έμμεσους και άμεσους φόρους και ο ιδιοκτήτης που εκμεταλλεύεται τουριστικά το ακίνητό του, να πληρώνει ελάχιστα ή και καθόλου. Δεν είναι αυτός υγιής ανταγωνισμός ούτε «νόμιμο συμφέρον» σε μια ελεύθερη αγορά!

  2. Καταντησατε να μην εχετε καμια κατανοηση και αλληλεγγυη για την νεα γενια που τοσο πολυ «λυπαστε» για την κατασταση που της δωσατε να διαχειριστει , συνεχιζεται το ιδιο τροπαριο και το πατε ακομα χειροτερα , δεν καταλαβαινετε οτι κοβεται τα φτερα του μελλοντος της χωρας και το κανετε κατα βαση στους επιστημονες που τοσο πολυ πια ταχα μου σεβεστε και θαυμαζετε , αλλα ποτε δεν το αποδεικνυετε με πραξεις , μονο οταν μας παιρνετε με οτοστοπ και μας λετε» αααα τελεια μπραβο σας εξυπνα παιδια , εσεις τουλαχιστον θα βρειτε μια καλη δουλεια «, ντροπη και αισχος , εγωιστες . Οταν ξεκινησε το πολυτεχνειο σιγουρα τριβατε τα χερια σας που θα υπαρχει καποια αναπτυξη και καποιο εξτρα εισοδημα και το χειμωνα, ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΧΕΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ και εμεις στον αποπατο , γιατι στον πατο ειμαστε εδω και καιρο , αθλιοι κωλανθροποι. Σαν πληθυσμος ειμαστε τουλαχιστον 7 χιλιαδες , δεν ιδρωνει αυτι για αυτο. ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ

  3. προς ενοικιαστες το μηνυμα. λογικη τιμη για ενα σπιτι 40 τμ επιπλωμενο με καινουρια επιπλα και ανακαινισμενο ειναι στα 280 με 300 ευρω τελικη τιμη. 5 ευρω το τετραγωνικο 200 και 100 τα επιπλα. οταν βλεπω στα χανια επιπλο να κοστιζει 250 ευρω και στο ιντερνετ το ιδιο επιπλο με 100, αντιλαμβανομαστε οτι τα σπιτια τα νοικιαζουν γεροι που δεν ξερουν που πανε τα 4.εστω το χρονο σπιτι λοιπον αυτο ενοικιαζεται 300 το μηνα με ολα αυτα μεσα. επιπλα και ηλεκτρικες συσκευες μετα απο καλο ψαξιμο δινεις συνολο ενα 1000αρικο. αρα απο το χρονο αντι 3600 εχεις κερδος2600. αν εχετε θεμα με την εφορια, νοικιαστε χωρις συμβολαιο αλλα με χαμηλοτερη τιμη. η προοπτικη βρες λεφτα και πληρωνε δεν θα κρατησει πολυ. στο τελος θα μενουν σε ξενοδοχεια και σεις θα χανετε λεφτα. πρεπει τα σπιτια να περασουν σε νεους ιδιοκτητες. και παρακαλω κατανοηση στον εργαζομενο πατερα μητερα που θελει να σπουδασει το παιδι του . Γ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook