Τα «λουλούδια» της Κρήτης… Πάνω από 1.000.000 ευρώ από ληστείες και κλοπές

τα-λουλούδια-της-κρήτης-πάνω-από-1-000-000-258234

listia_marisΕπικίνδυνη σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε όλη την Κρήτη είχαν συστήσει οι τρεις δράστες που εισέβαλαν σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου το βράδυ της Παρασκευή και υπό την απειλή καλάζνικοφ άρπαξαν κοσμήματα από το χρυσοχοείο της μονάδας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες από την Κρήτη, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους, και έναν Αρμένιο που φέρει ελαφρά τραύματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, ληστείες, απόπειρες ληστειών, κλοπή κατά συναυτουργία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλων και εμπρησμό.

Η σπείρα είχε στο «επίκεντρο» του ενδιαφέροντος καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ενώ χτυπούσαν πάντα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης: Αφού εντόπιζαν ανασφάλιστα οχήματα, τα αφαιρούσαν είτε με τη βία, είτε μετά την απομάκρυνση των ιδιοκτητών τους.

Στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση και διαφυγή τους έπειτα από την ολοκλήρωση των ληστειών, ενώ ακολούθως τους έβαζαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, «Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, με την παραπάνω μεθοδολογία, έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Την 01.08.2012, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας στον Δήμο Χερσονήσου και με την απειλή όπλων και άσκησης σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 31.07.2012 από το Ηράκλειο, προκαλώντας εμπρησμό μετά την τέλεση της ληστείας.

Την 09.07.014, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στον Δήμο Μαλεβιζίου και με την απειλή όπλων και άσκησης σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 400.000 ευρώ, ενώ διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 31.07.2012 από το Ηράκλειο, προκαλώντας εμπρησμό μετά την τέλεση της ληστείας. Κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, στο οποίο προκάλεσαν εμπρησμό.

Την 12.02.2015, με την απειλή όπλων (δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov και πυροβόλο όπλο), προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, εισήλθαν σε super market στο Ηράκλειο, όπου με την απειλή όπλων και άσκησης σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.800 ευρώ.

Την ίδια μέρα (12.02.2015), εισήλθαν σε super market, στο Γάζι Ηρακλείου και με την απειλή όπλων και άσκησης σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ, ενώ το ίδιο βράδυ, εισήλθαν σε βενζινάδικο στη Νέας Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 610 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 01.02.2015, προκαλώντας εμπρησμό.

Την 03.04.2015 εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 43χρονου και 41χρονης, που βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και με την απειλή όπλων και σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας 100.070 ευρώ, ενώ μετά τη διαφυγή τους, προκάλεσαν εμπρησμό στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αφαίρεσαν την 02.04 προς 03.04.2015.

Την 05.05.2015, δύο από τους τρεις δράστες, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται στην περιοχή Αμμουδάρας Ηρακλείου, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Φ. το οποίο είχαν αφαιρέσει από αγροτική τοποθεσία στο Δήμου Ηρακλείου, προκαλώντας εμπρησμό».

Η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook