Τα ελληνόπουλα εκπέμπουν sos λόγω παχυσαρκίας!

τα-ελληνόπουλα-εκπέμπουν-sos-λόγω-παχυσα-331915

Όλο και περισσότερα είναι τα ελληνόπουλα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της παχυσαρκίας, με τους γονείς τους να μην ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος «ΕΥ ΖΗΝ» που εφαρμόζεται στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, το 33% των παιδιών ηλικίας 8-11 ετών είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι.

Τα συμπεράσματα αυτά προήλθαν από δείγμα 420.000 μαθητών από 4.500 σχολεία της χώρας, προκαλώντας ανησυχία στους γονείς αλλά και τους ειδικούς.

To star.gr επικοινώνησε με την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, Μαρία Χριστακοπούλου για να σας λύσει όλες τις απορίες για τις αιτίες αλλά και τις συνέπειες της κακής διατροφής στα παιδιά.

Η οικονομική κρίση… οδηγεί τα παιδιά στην κακή διατροφή

«Οι γονείς δουλεύουν συνέχεια για να τα βγάλουν πέρα και λείπουν όλη μέρα από το σπίτι. Για αυτό τα παιδιά τρώνε γρήγορα φαγητά. Δεν υπάρχει κάποιος που να τους πει τι πρέπει να τρώνε, πότε να το τρώνε και πόσο να φάνε! Τα παιδιά δεν έχουν την γνώση για το τι πρέπει να φάνε. Επίσης πλέον τα παιδιά κάνουν καθιστική ζωή. Δεν αθλούνται, δεν παίζουν στις γειτονιές. Το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν στο σχολείο, να διαβάζουν και να κάθονται στον υπολογιστή» εξηγεί στο star.gr.

Οι συνέπειες της παχυσαρκίας στα παιδιά

«Οι συνέπειες που έχει η παχυσαρκία στα παιδιά είναι πολλές. Μπορεί ένα ανήλικο παιδί να παρουσιάσει διαβήτη και στην συνέχεια χοληστερίνη. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό! Τα παχύσαρκα παιδιά παρουσιάζουν πιο εύκολα τάση για κατάθλιψη και εσωστρέφεια ενώ είναι και αυτά που πέφτουν θύματα bullying».

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

«Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν ένα διατροφικό πρόγραμμα στα παιδιά τους. Να έχουν κάποιο βοηθό είτε οικογενειακό είτε άγνωστο πρόσωπο, το οποίο θα φροντίζει για τα γεύματα του παιδιού. Καλό θα ήταν να βρίσκουν έτοιμο το πρωινό τους στο τραπέζι, να παίρνουν κολατσιό μαζί τους στο σχολείο και να αποφεύγουν να τρώνε junk food. Αν δουν ότι χρειάζεται καλό θα ήταν να απευθυνθούν και σε έναν διατροφολόγο».

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook