Τα βρήκαν για τους πλειστηριασμούς Σαμαράς – Βενιζέλος

samaras-venizelos-660Το θέμα των πλειστηριασμών που έχει προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν ότι η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων θα προστατευτούν «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών. Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Ο κ. Βενιζέλος λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης εξήλθε του μεγάρου Μαξίμου και απαντώντας στην ερώτηση αν διευθετήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών αρκέστηκε να δηλώσει: «Νομίζω πως ναι…».

Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας.»

 

Πηγή : real

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ