Τα ακατάλληλα πεζοδρόμια της πόλης των Χανίων | Δράση της ομάδας p-public | Photos

τα-ακατάλληλα-πεζοδρόμια-της-πόλης-τω-546601

Βαθμό κάτω από την βάση παίρνει η πόλη των Χανίων σε ότι αφορά την προσβασιμότητα των πεζών στα πεζοδρόμια λένε μέλη της ομάδας p-public, που το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν σχετική δράση για να αναδείξουν τα προβλήματα που ζουν καθημερινά άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο.

Η σχετική δράση έγινε σε ένα από τους πλέον κεντρικούς δρόμους των Χανίων την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Όπως είπε το μέλος της ομάδας p-public κα Ιωάννα Μπουρούνη αρχιτέκτονας, η σημερινή δράση έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί , αλλά και άτομα που κινούνται με αμαξίδια ή μητέρες με καροτσάκια, όταν κινούνται σε στενά πεζοδρόμια.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σημείου του πεζοδρομίου στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, όπου όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες όπου όταν διασταυρωθούν δύο είτε αμαξίδια είτε καροτσάκια δεν μπορούν να περάσουν.Η δράση περιελάμβανε επίσης κίνηση πεζών, ατόμων με ειδικές ανάγκες και μητέρες με καρότσι.

Το μέλος επίσης της ομάδας κα Όλγα Βουγιουκαλάκη είπε πως ακόμα κα οι ράμπες στο εν λόγο πεζοδρόμιο βρίσκονται σε ακατάλληλο και επικίνδυνο σημείο.

Τα μέλη της ομάδας αρχιτεκτόνων που υλοποίησαν τη συγκεκριμενη δράση επίσης είναι οι κυρίες  Εύα Κουτουλάκη και η Ανθή Κανέλλη.

zarpanews.gr

One thought on “Τα ακατάλληλα πεζοδρόμια της πόλης των Χανίων | Δράση της ομάδας p-public | Photos

  1. Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο χρειάζεται διεύρυνση! αλλα και στο κανονικού πλάτους πεζοδρόμιο απέναντι περνάει καρότσι; Εδω δεν περνάει καλά καλά άνθρωπος. Ελπίζω να τα φέρει στο κανονικό ο δήμαρχος.
    Επίσης στη πύλη σαμπιονάρα, το «πεζοδρόμιο» στη μεριά της θάλασσας… κάθε χρόνο βάζουν κώνους που τους τσαλαπατάνε τα αμάξια και από το τιμημένο πεζοδρόμιο δεν περνάει ένας άνθρωπος. ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΕ ΤΟ!!! κανέναν δεν επηρεάζει παρά μόνο τα παρανόμως σταθμευμένα αμάξια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook