Τάσος Βάμβουκας για τα Βενιζέλεια Κολύμβησης: «Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό – Λείπει η βούληση»

τάσος-βάμβουκας-για-τα-βενιζέλεια-κολ-6978

kolymb2

Μια σειρά προτάσεων του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» παρουσιάζει ο επικεφαλής κ. Τάσος Βάμβουκας ως «εφικτές λύσεις για την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου όλο τον χρόνο» και προτείνει να αναλάβει ο Δήμος την πρωτοβουλία της εξεύρεσης των πόρων που είναι απαραίτητοι ώστε να διεξαχθούν εκεί τα Βενιζέλεια Κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

vamvoukas«Η απόφαση -θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν είναι οριστική- της ματαίωσης των Βενιζελείων Αγώνων Κολύμβησης, που είχαν προγραμματιστεί το τριήμερο από 25 έως 27 Απριλίου, εξαιτίας, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ν.Ο.Χ., της…  αδυναμίας εύρεσης του  ποσού  που απαιτείται για τη λειτουργία και τη θέρμανση της μεγάλης (50άρας) πισίνας, είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, που φέρνει στην επιφάνεια, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ναυταθλητισμός στα Χανιά.

Προβλήματα που δυστυχώς παραμένουν άλυτα μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι για αρκετά από αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις.

Ως «Δήμος Ενεργών Πολιτών» έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι η παράταξή μας θεωρεί τη συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου Χανίων, πρωταρχικής σημασίας για την άθληση των παιδιών μας, για την ίδια τη ζωή της πόλης μας.

Παράλληλα, έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η πολυετής προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι τεράστια, τόσο στον Ναυταθλητισμό, όσο και στους κρίσιμους, ειδικά στις μέρες μας, τομείς της απασχόλησης και της οικονομίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Νέας Χώρας, το ενετικό λιμάνι και ολόκληρη την πόλη μας.

Πέντε εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση των Βενιζέλειων Αγώνων Κολύμβησης στα Χανιά, πιστεύουμε ότι το ποσό που απαιτείται για τη διοργάνωση των αγώνων δεν είναι απαγορευτικό και κατά συνέπεια όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να δουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα και, συνεργαζόμενοι, να δώσουν λύση προκειμένου οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά στην πόλη μας.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή αυτό δεν επιτευχθεί άμεσα, ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να χαθεί οριστικά για την πόλη μας μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία για 16 συναπτά χρόνια. Μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα πρέπει να αποφευχθεί. Πρέπει ακόμη να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός οι συντοπίτες μας από το Ηράκλειο έχουν την ικανότητα να επιλύουν ανάλογα ζητήματα, προσφέροντας μάλιστα άμεσα λύση για να πραγματοποιηθεί στην πόλη τους η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Συνεργασία και εξεύρεση λύσεων θα πρέπει να υπάρξει και σε ό,τι αφορά στην ομαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αρμοδιότητα που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία, ωστόσο, δηλώνει πλήρη αδυναμία να πράξει τα αυτονόητα.

Ως «Δήμος Ενεργών Πολιτών» από τον Νοέμβριο του 2012 έχουμε δημόσια τονίσει ότι από τις συζητήσεις που είχαμε εκείνη την περίοδο με τα μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Χ., τον πρόεδρο του Ε.Α.Κ., με τεχνικούς, αλλά και από ιδία αντίληψη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν λύσεις για την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Νέας Χώρας.

Ειδικότερα, είχαμε επισημάνει τα εξής:

1. Για τη λειτουργία των δύο μικρών κολυμβητικών δεξαμενών, απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις για να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως είχαμε τονίσει τότε.

2. Για δε την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (50άρα),  πρέπει να γίνουν σοβαρότερες παρεμβάσεις για να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και εξασφάλιση της λειτουργίας της για όλο τον χρόνο.

3. Για όλες τις πισίνες απαιτείται σύστημα ανακύκλωσης του νερού, που δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να  πετάγονται κυριολεκτικά στη θάλασσα για δεκαετίες, τόνοι νερού και χημικών χλωρίωσης, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της αδιαφορίας για το δημόσιο χρήμα και τον παραλογισμό αυτής της χώρας.

Με δεδομένο ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία ανήκει το Κολυμβητήριο, εξακολουθεί να δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού και της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, επαναφέρουμε την πρόταση που δημόσια έχουμε καταθέσει από το 2012, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους συνεμπλεκόμενους φορείς, για την εξεύρεση πόρων  (είτε από ιδίους πόρους είτε μέσω ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα) ώστε να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα για τη μείωση του κόστους λειτουργίας, βασιζόμενος στη σχετική μελέτη ΤΕΕ – Πολυτεχνείου, καθώς και την οικονομική στήριξη στη συνέχεια της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, με κόστος που θα είναι πολύ χαμηλότερο του σημερινού.

Λύσεις υπάρχουν. Βούληση, αποφασιστικότητα και συνεργασία απαιτούνται.

2 thoughts on “Τάσος Βάμβουκας για τα Βενιζέλεια Κολύμβησης: «Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό – Λείπει η βούληση»

  1. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ LARGE ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ …

  2. Ο κύριος Βάμβουκας θα πρέπει να καταλάβει οτι στο βωμό της πολιτικής «μικρής» η όχι δεν θα πρέπει να θίγετε η νοημοσύνη,ο αγώνας και το ουσιαστικό ¨δράμα», των τόσων οικογενειών του ΝΟΧ!
    Δεν φτάνει που υπομένουν τα τόσα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη αυτών και και κυρίως των παιδιών μας αλλά κυρίως θα πρέπει να να ανέχονται το «όποιος είναι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει»!
    Κύριε Βάμβουκα και εσείς κύριοι σωτήρες του κολυμβητηρίου Χανίων να ξέρετε ότι τα χορτάσαμε τα μεγάλα λόγια (και δει με φόντο το κολυμβητήριο!) ότι ήρθε η ώρα των πράξεων ! Όσο είστε «εκτός» τα σχέδια σας κρατήστε τα για των εαυτό σας και για τους παρατρεχάμενους σας που πιθανά να σας πιστεύουν ….αν πάλι είστε «εντός» τότε να έχετε την «βούληση» να υπερβείτε της σκοπιμότητας ή της τυχόν σκοπιμότητας και να «αποφασίσετε» να «συνεργαστείτε»…! Αυτά δεν είπατε ή υπάρχουν σχέσεις που σας υποβαλουν το αντίθετο;Αν όχι τότε θα πρέπει να είστε αμείλικτος με κάθε φορέα οσο κοντά κοινωνικά και να είστε!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook