ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: “Υπαρκτά τα προβλήματα” στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκαν τα εξής: “Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων σε χθεσινή της ανακοίνωση επισημαίνει τα υπαρκτά προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στα Χανιά, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι επισημάνσεις αυτές γίνονται την επομένη της επίσκεψης του Αν. Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Χανίων και της σύσκεψης-συζήτησης που έγινε με τη Διοίκηση, τους γιατρούς και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων για τα προβλήματα του νοσοκομείου όπου ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών μόνο για τις ΜΕΘ. Σήμερα 8-1-2016 εκδίδεται από το Υπουργείο Υγείας και η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Υπουργός, οι προσλήψεις αυτές ήρθαν να προστεθούν σε διορισμούς γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού σε συνολικό αριθμό περίπου 4.000 για τις δομές Υγείας όλης της χώρας. Παράλληλα παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του 2016 η θητεία 1.100 ατόμων προσωπικό που υπηρετούσε σε νοσοκομεία.

Οι παραπάνω αριθμοί ασφαλώς δεν επαρκούν για ένα σύστημα σε κρίση, αλλά – σε συνδυασμό και με την αυξημένη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας από τον Κρατικό προϋπολογισμό του 2015 και του 2016 – πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα επιμείνει και θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας στα Χανιά.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΦρίκη… Τζιχαντιστής εκτέλεσε τη μητέρα του για χάρη του Ισλαμικού Κράτους
Επόμενο άρθροΠροσοχή… Τυρί κασέρι που πωλούν τα Lidl ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ