Συνέβη και αυτό: Έπαιρνε για χρόνια τη σύνταξη του νεκρού ηλικιωμένου που φρόντιζε

Παρότι κατάλαβε το λάθος του και έχει αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα, πλήρωσε με φυλάκιση τεσσάρων ετών το γεγονός ότι συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του ηλικιωμένου που πρόσεχε και μετά το θάνατό του. Ο λόγος για έναν 53χρονο άνεργο που φρόντιζε έναν ηλικιωμένο σε χωριό έξω από την Καλαμάτα. Η σύνταξη του ηλικιωμένου κατετίθετο σε κοινό λογαριασμό κι όταν το Νοέμβριο του 2006 ο γέροντας πέθανε, ο 53χρονος δεν δήλωσε το θάνατό του και συνέχισε να την εισπράττει.

Τελικά, όταν ανακαλύφθηκε από το ασφαλιστικό ταμείο, είχε ήδη εισπράξει και όφειλε 53.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει κάνει προσπάθειες και έχει επιστρέψει 9.619 ευρώ.
Ο αδελφός του κατηγορουμένου κατέθεσε χθες ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και πως στις αρχές του έτους έδωσε εντολή σε μεσιτικό γραφείο να εκποιηθούν ακίνητά του, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει. Τον Ιούλιο πούλησε ένα ακίνητο και προχώρησε σε ρύθμιση με την εφορία, την οποία και τηρεί. Επίσης, το Σεπτέμβριο ζήτησε από την εφορία και έγινε δεκτό δύο ακίνητά του, αξίας 112.000 ευρώ, να μπουν υποθήκη.

Στην απολογία του ο 53χρονος αποδέχθηκε την πράξη του και είπε πως έχει πρόθεση να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό ότι προσπαθεί να άρει τις συνέπειες των πράξεών του και τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ