Συμπληρωματικά στοιχεία για τη Μαρέβα Μητσοτάκη ζητά η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Επιστολή στον Κυριάκο Μητστοτάκη για τα στοιχεία της συζύγου του που συμπεριέλαβε στο πόθεν έσχες του, απέστειλε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τις μεταβολές στο εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία της.

Το ζήτημα αποκάλυψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος ανέφερε ότι την επιστολή υπογράφει η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η επιστολή ζητεί συμπληρωματικά στοιχεία για την περίοδο που η κυρία Μητσοτάκη ήταν σε διάσταση με τον Πρόεδρο της ΝΔ, και δεν υπέβαλε δηλώσεις (από το 2006 μέχρι το 2015).

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μητσοτάκη κατέθεσε για πρώτη φορά δήλωση Πόθεν Έσχες το 2016 (εισοδήματα 2015) από κοινού με τον σύζυγό της. Στο επίκεντρο του ελέγχου βρίσκεται το θέμα της offshore που διατηρούσε η κυρία Μητσοτάκη μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και εισοδήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η ΝΔ ξεκαθάρισε, δια του κ. Τσιάρα ότι δεν φοβάται τον έλεγχο στην κυρία Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το θέμα» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιάρας. Παράλληλα, επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και κατήγγειλε ως αντιφατικό να ζητείται έρευνα για το Πόθεν Έσχες της κυρίας Μητσοτάκη από τη στιγμή που η υπόθεση «έχει κλείσει» με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ. Ο κ. Τσιάρας κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι επιστρέφει σε «τελειωμένες υποθέσεις» λόγω της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας και του «Προϋπολογισμού του 2018 που δεν έχει στόχο». Επίσης καταλόγισε στην επιτροπή Πόθεν Έσχες ότι προβαίνει σε «επιλεκτικές διαρροές» σε συμπολιτευόμενη ιστοσελίδα.

Πηγές της Βουλής διέψευσαν τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι η επιστολή στην κυρία Μητσοτάκη εστάλη από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και τόνισαν ότι το έγγραφο εστάλη “από ορκωτό λογιστή στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου”.

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ