Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Σητείας

συλλογή-ειδών-πρώτης-ανάγκης-για-τους-621711

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σητείας «Ο Μύσων».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τα γεωπολιτικά παιχνίδια των «ανεπτυγμένων», δυτικών  χωρών έχουν συμβάλει τα μέγιστα στον εμφύλιο της Συρίας, όπως και σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες στην περιοχή. Βάζουν φωτιά στο σπίτι του γείτονα και όταν πλέον φτάσει στο δικό τους δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Τελικοί αποδέκτες των παιχνιδιών αυτών είναι άμαχοι συνήθως πολίτες που φεύγουν για να σώσουν της δικιά τους ζωή και την ζωή της οικογένειάς τους.

Κάθε μέρα ήμασταν ακροατές των γεγονότων που συνέβαιναν σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου αλλά και των προσπαθειών που γίνονται προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα του προσφυγικού, το οποίο είναι πλέον ένα μείζων διεθνές πρόβλημα. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε όσο μπορούμε τα αποτελέσματα που ο πόλεμος έχει δημιουργήσει.

Σήμερα και στην δικιά μας πόλη υποδεχτήκαμε 18 οικογένειες προσφύγων. Ενημερωθήκαμε ότι δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ακόμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα να πάρουν ούτε τα απαραίτητα. Πραγματοποιήθηκε κίνηση από ιδιώτες προκειμένου να καλύψουν για λίγο τις άμεσες ανάγκες τους.

Στην παρούσα συγκυρία η αλληλεγγύη είναι η επιβεβλημένη από τη συνείδησή μας και την κοινωνική στάση μας.  Ωστόσο, ό, τι κι αν κάνουμε, όσο κι αν προσφέρουμε, δε θα είναι ποτέ αρκετό, δε θα είναι ποτέ η λύση στο δράμα τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους και να καλέσουν σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Μέλη του Συλλόγου μας θα περάσουν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου να συλλέξουν τα είδη και να τα μοιράσουν με τη βοήθεια των υπεύθυνων του ΟΑΣ.

Ο κατάλογος με τα είδη που συγκεντρώνονται είναι ο εξής:

1.Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως: φρυγανιές, μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ, χυμοί, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών

2. Βρεφικά είδη όπως: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες

3.Είδη προσωπικής υγιεινής όπως: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

4.Υποδήματα καινούρια και κάλτσες. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (αθλητικά παπούτσια, μποτάκια, γαλότσες)

5.Αδιάβροχα, μπουφάν χειμερινά, ομπρέλες, σκουφιά, κασκόλ. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)

6.Υγειονομικό υλικό όπως: Γάζες, Επίδεσμοι, Φυσιολογικοί οροί, Αντιϊσταμινικές αλοιφές, Αντισηπτικά, Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, Ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook