Συζήτηση μίας ώρας με τον πρόεδρο της Ιταλίας Ματαρέλα είχε ο Ρέντσι

συζήτηση-μίας-ώρας-με-τον-πρόεδρο-της-ι-466876

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι βρέθηκε νωρίτερα το πρωί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, έδρα του προέδρου της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα και συζήτησε για μία ώρα με τον αρχηγό του ιταλικού κράτους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Ρέντσι έχει δηλώσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι θα παραιτηθεί, καθώς η μεταρρύθμιση την οποία είχε προτείνει, με ουσιαστική αποδυνάμωση της Γερουσίας και ενίσχυση της πλειοψηφίας του πρώτου κόμματος ή πολιτικού συνασπισμού στη Βουλή, απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους Ιταλούς ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Ρέντσι δεν έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του στον πρόεδρο Ματαρέλα, καθώς, όπως φαίνεται, ο δεύτερος αναζητεί διάδοχη κατάσταση ώστε να αποφευχθεί πολιτική κρίση ευρείας κλίμακας στη χώρα.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδος (18.30 ώρα Ιταλίας) ο κ. Ρέντσι θα προεδρεύσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό την πρωθυπουργία του και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθεί στο προεδρικό μέγαρο, για να υποβάλει την παραίτησή του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook