Στο χώρο της μόδας η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη

στο-χώρο-της-μόδας-η-σύζυγος-του-κυριάκ-289394

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να ζήσει το δικό της success story στο χώρο της μόδας

Πόσες πιθανότητες θα είχε να πραγματοποιήσει το όνειρό της στην Ελλάδα μια γυναίκα, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank και ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Endeavor Greece, αν μάλιστα το όνειρό της δεν είχε να κάνει με αριθμούς και τραπεζικές συναλλαγές, αλλά με την έμπνευση και τη δημιουργία; Φαινομενικά, όχι πολλές. Κι όμως, εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση, με το επιχειρηματικό δαιμόνιο στο αίμα της και με το πείσμα της Γερμανίδας να ξυπνάει μέσα της, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατάφερε να ζήσει το δικό της success story στην Ελλάδα, που σύντομα ξεπέρασε τα σύνορα και επεκτάθηκε από την Αμερική μέχρι το Ντουμπάι.

Η κ. Γκραμπόφσκι μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της ως στέλεχος τράπεζας, όμως τελικά η τέχνη της μόδας ήταν εκείνη που την κέρδισε. Η ίδια δηλώνει ότι η εξέλιξη αυτή στη ζωή της ήταν κάπως… μοιραία. Σπούδασε οικονομικά, γνώρισε τον έρωτα της ζωής της στο ίδιο πανεπιστήμιο και αποφάσισε, αντί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, να ακολουθήσει στην Ελλάδα τον άντρα της ζωής της, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο απέκτησε μια ευτυχισμένη οικογένεια με τρία παιδιά. Μπορεί με την πολιτική να ήρθε πολύ κοντά, αφού παντρεύτηκε τον γόνο μίας από τις πιο σημαντικές πολιτικές οικογένειες της χώρας, όμως η Ελλάδα ενέπνευσε τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι να ακολουθήσει τη «μοίρα» της, που δεν ήταν άλλη από τη μόδα και τη δημιουργία.

Μια εκδρομή στη Σύρο και μια χαλαρή συζήτηση με μια φίλη της την οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξει εντελώς τη ζωή της και να κάνει μια νέα, ανατρεπτική αρχή. Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της μόδας, που προωθεί στο εξωτερικό, αφού συνεργάζεται και με τους σημαντικότερους οίκους μόδας του κόσμου, την ελληνική παράδοση.

ΤΑΛΕΝΤΟ. Οπως εξομολογείται και η ίδια, μπορεί να φαινόταν μια… απλή ιδέα αρχικά, αλλά αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να κάνει την έρευνά της, να εντοπίσει, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, τις καλύτερες πρώτες ύλες και σιγά-σιγά να αρχίσει να χτίζει τη δική της ιστορία στο κεφάλαιο της επιχειρηματικής σελίδας που γύριζε στη ζωή της.

Μέχρι το, γνωστό πια στον επιχειρηματικό κόσμο της μόδας, brand name που φέρει την υπογραφή της, «Zeus + Dione», να κατακτήσει την ελληνική αγορά, δεν υπήρχε καμία ελληνική επωνυμία που να παντρεύει δημιουργικά το αρχαιοελληνικό και φολκλόρ στυλ με σύγχρονα στοιχεία, παράγοντας προϊόντα που θα απευθύνονταν σε όλο τον κόσμο. Η αγάπη της για την Ελλάδα, τον τόπο όπου γεννήθηκε και ο οποίος την ενέπνευσε για τη… δημιουργική της ανατροπή, την οδήγησε στο να αρχίσει το ίδιο ανατρεπτικά και την περιπέτειά της στον κόσμο της μόδας. Αντί να τρέξει στα σαλόνια και στα ατελιέ των μεγάλων οίκων μόδας του εξωτερικού, ξεκίνησε ένα ταξίδι στην αισθητική της Ελλάδας, για να ανακαλύψει τα καλύτερα υλικά στο Σουφλί, την Κρήτη, τα Γιάννενα και το Μέτσοβο και να αναβιώσει την υφαντουργική κληρονομιά της χώρας μέσα από τις δημιουργίες της. Η έμπνευση και οι δημιουργίες της σύντομα ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και έγιναν γνωστά στο εξωτερικό.

marevaΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η επιχειρηματική πρόταση της Μ. Γκραμπόφσκι και της συνεταίρου της, marketeer, Δ. Κολοτούρα (ή Μ. Χανδακά), ονομάζεται «Zeus+Dione Concept Store» (δηλαδή «Δίας και Διώνη», που στη μυθολογία ήταν οι γονείς της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς). Η εταιρεία διαθέτει αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα, εμπνευσμένα από την ελληνική κληρονομιά. Οι δημιουργίες της βρίσκονται στα μεγαλύτερα καταστήματα της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ η ίδια η Μ. Γκραμπόφσκι έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων στον διεθνή και στον ηλεκτρονικό Τύπο, προβάλλοντας την ελληνική αγορά και παράδοση.

  • Το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η καταξίωση

Η καριέρα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι ξεκίνησε από τον χώρο της διοίκησης και των επενδύσεων. Είναι κάτοχος B.A. in Political Science and History από το Boston College, MIA από το Columbia University και MBA από το Harvard Business School. Εργάστηκε για 12 χρόνια σε τμήματα Investment Banking και Asset Management της Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors S.A., μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity, ενώ το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital, μια εταιρεία Asset Management, με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund.

Η Μ. Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα, ωστόσο έλκει την καταγωγή της από την Αίγυπτο, με απώτερη τη Χίο και τη Βαρσοβία. Ο παππούς της, Φίλιππος, ήταν ναυπηγός και ο πρώτος Ελληνας φοιτητής στο Newcastle College της Αγγλίας. Διετέλεσε πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα, Det Norske Veritas. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956. Η γιαγιά Μαίρη Ανταμς προέρχεται από την παλιά εμπορική οικογένεια Λούβαρη της Τήνου και από Αγγλους προγόνους της Σμύρνης.

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook