“Στο πυρ το εξώτερον” Τούρκος Υπουργός, γιατί… του αρέσει το κρητικό λάδι!

Στο… πυρ το εξώτερον έχει βρεθεί ο Τούρκος Υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, επειδή… ομολόγησε ότι του αρέσει το κρητικό λάδι και το προτιμά από το τουρκικό.

Η επίμαχη δήλωση που ξεσήκωσε αντιπολίτευση και ελαιοπαραγωγούς στην Τουρκία, κατηγορώντας τον μάλιστα – εμμέσως πλην σαφώς – ακόμη και για “εθνική προδοσία” ήταν η εξής: «Όταν πηγαίνω στα ελληνικά νησιά δεν παίρνω δώρα. Κρητικό λάδι παίρνω. Το τρώω στο πρωινό και νιώθω ευτυχισμένος».

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Σμύρνης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τατζετίν Μπαγίρ, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη γκάφα του Υπουργού: «Δεν του έφτανε που εισάγει όλα τα γεωργικά προϊόντα από το εξωτερικό, παίρνει ακόμη και λάδι από την Ελλάδα για το σπίτι του».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «μεγάλη πίκρα» να ακούει τον Υπουργό Γεωργίας της χώρας να αισθάνεται ευτυχισμένος που τρώει λάδι εισαγόμενο. «Μα τον Θεό δηλαδή… λες και στη Σμύρνη, στο Καραμπουρούν, στο Τσεσμέ, στο Σεφερίχισάρ, στα Βουρλά δεν έχει ποιοτικό λάδι ή λες και θέλει να κάνει διαφήμιση του κρητικού λαδιού και να υποβιβάσει το δικό μας». «Να δούμε τι άλλο θα δούμε!», αναφώνησε ο Τούρκος βουλευτής, συστήνοντας στον Υπουργό Πακντεμιρλί να υποστηρίζει τα ντόπια προϊόντα και τους παραγωγούς, γιατί έτσι μόνο μπορεί να γίνει και ο ίδιος φίλος του έθνους.

ant1news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ