Στον ανακριτή ο Γιάννος Παπαντωνίου για τη μίζα 2,8 εκατ. φράγκων

στον-ανακριτή-ο-γιάννος-παπαντωνίου-γ-741946

Σήμερα απολογείται Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, (ξέπλυμα) 2,8 εκατ. φράγκων, που φέρεται να εισέπραξε ως μίζα για να προωθήσει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η σύζυγός του και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μπάρδης, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εμφανίζεται να έχει κατατεθεί το παράνομο χρήμα.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε έγγραφο των ανακριτών στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται σε βάρος του και το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γιάννος Παπαντωνίου για το «ξέπλυμα» των χρημάτων χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και off shore εταιρείες συμφερόντων του αποβιώσαντος επιχειρηματία Χαράλαμπου Μπεκατώρου που εκπροσωπούσε την THALES στην Ελλάδα.

Τα χρήματα αυτά αποτελούν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος μιας πολύ σημαντικής ροής που διαπιστώθηκε σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον ίδιο ύψους 4.600.000 ελβετικών φράγκων, και που κατά το κατηγορητήριο ο Γ. Παπαντωνίου διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το όλο από οποιαδήποτε αρμόδια ελεγκτική αρχή στην Ελλάδα.

Από τα στοιχεία που έχουν οι δικαστικές αρχές στα χέρια τους προκύπτει ότι η ροή του μαύρου χρήματος ξεκινά το καλοκαίρι του 2003 με δύο εμβάσματα της THALES, από την ολλανδική τράπεζα ABN AMRO NV προς τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη, εταιρεία συμφερόντων του Χ. Μπεκατώρου.

Από εκεί μεταφέρθηκε σε κυπριακές off shore του εν λόγω επιχειρηματία, από τις οποίες αναλήφθηκε τμηματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατατέθηκε επίσης τμηματικά στην Eurobank σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία Ανδρέα Μπάρδη.

Πηγή:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook