Στις 14 Μαΐου ο Μακρόν αναλαμβάνει πρόεδρος Γαλλίας

Στις 14 Μαΐου ο Φρανσουά Ολάντ παραδίδει τα ηνία της χώρας στον νεότερο πρόεδρο της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας.

Ένα 24ωρο αργότερα, ο Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα επιλέξει κάποιον που θα μείνει για μεγάλο διάστημα, όμως η επιλογή του μπορεί να είναι προσωρινή.

Ο πρόεδρος μπορεί να αναγκαστεί να αντικαταστήσει την πρώτη του επιλογή με κάποιον από άλλο κόμμα εάν δεν καταφέρει να λάβει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Ο Μακρόν έχει ήδη υποσχεθεί στο γαλλικό λαό ότι θα καλύψει τις 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας με γυναίκες και άντρες, όμως θα ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν.

Πριν τις βουλευτικές εκλογές ο Μακρόν θα ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού του και στη συνέχεια θα σχηματίσει την κυβέρνησή του, μία ομάδα “κομάντο”, όπως την έχει ονομάσει, αποτελούμενη από 15 υπουργούς (σήμερα είναι 18).

“Τα άτομα αυτά θα είναι σημαντικοί δήμαρχοι, τοπικοί και περιφερειακοί παράγοντες , άτομα τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο και να είναι έτοιμοι να κάνουν δημόσια πολιτική”, έχει δηλώσει ο ηγέτης του κινήματος “En Marche”.

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | 8 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής αναιμίας
Επόμενο άρθροΠόνος στη μέση: Οι «κρυφές» αιτίες που οι περισσότεροι αγνοούν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ