Στη Στέγη Κοριτσιών Χανίων πέρασε τη Λαμπρή ο Σταύρος Θεοδωράκης | Photos

Μια απρόοπτη επίσκεψη δέχτηκαν τα 20 κορίτσια του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου Χανίων. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφαγε μαζί τους, συζήτησε, έπαιξε μπάσκετ και το απόγευμα τα αποχαιρέτησε υποσχόμενος ότι θα συναντηθούν ξανά.

theodorakis_chania_pasxa1Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, ο οποίος και εξήρε το γεγονός ότι μια τέτοια μέρα που όλοι θέλουν να είναι με τις οικογένειες τους, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε να την περάσει παρέα με τα 20 κορίτσια της Στέγης.

theodorakis_chania_pasxa2Ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη καθώς και στον εφημέριο και πρόεδρο του ιδρύματος πατέρα Εμμανουήλ Δερμιτζάκη τους ευχαρίστησε για τα όσα κάνουν στα χρόνια της κρίσης για την περιοχή αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρoυν στα κορίτσια τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. «Να νιώσουν τα κορίτσια ότι είναι σε μια κοινωνία που τα φροντίζουν, τα αγαπούν και ετοιμάζουν τις συνθήκες για να έχουν μια κανονική ζωή, μια σωστή και ανοδική πορεία».

theodorakis_chania_pasxa3

theodorakis_chania_pasxa4

theodorakis_chania_pasxa5

theodorakis_chania_pasxa6Από την πλευρά του ο Μητροπολιτής ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Ποταμιού για την παρουσία του στο Ίδρυμα λέγοντας: «Ευχαριστούμε τον κ. Θεοδωράκη ο οποίος συντοπίτης μας ων βρέθηκε σήμερα εδώ στο ίδρυμα του Αγίου Νεκταρίου, στο σπίτι του αγίου όπως έλεγε η γερόντισα Αμφιλοχία, όπου υπάρχει ένα αφανές έργο πολύ σπουδαίο και το οποίο με το δικό του τρόπο προσπαθεί να διακονίσει στα σύγχρονα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό».

theodorakis_chania_pasxa8Το ίδρυμα είχε ιδρύσει πριν 54 χρόνια ένα ζευγάρι που δεν είχε παιδιά. Από τότε έως σήμερα έχει φιλοξενήσει περίπου 1000 κορίτσια ενώ σήμερα φιλοξενούνται 20, τα οποία στηρίζονται από την εκκλησία και ιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, καθώς το ίδρυμα δε λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις.

theodorakis_chania_pasxa9Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε το τοπικό στέλεχος του Κινήματος Μανώλης Λεράκης.

Αναλυτικά ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε:

«Eίναι υποχρέωση μας και ειδικά αυτά τα χρόνια της κρίσης να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που προσπαθούν να χαμογελούν αυτά τα κορίτσια και να νιώθουν ότι είναι σε μια κοινωνία που τα φροντίζει. Είναι δείγμα πολιτισμού αυτά τα κορίτσια να νιώθουν ότι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας με κάθε τρόπο. Όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά και τις γιορτές και όλες τις μέρες. Γι΄αυτό και εγώ αποφάσισα να είμαι εδώ κάποιες ώρες μαζί τους, να μοιραστούμε τα όνειρα τους, τους προβληματισμούς τους για τη πατρίδα μας και τη ζωή μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ