Στη Βουλή οι ελλείψεις γιατρών στην Κρήτη

στη-βουλή-οι-ελλείψεις-γιατρών-στην-κρ-127028

7i ypeΕρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα –Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Ανάγκες σε επικουρικούς ιατρούς για τα Νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης», κατέθεσε την Δευτέρα 17/2/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

virvidakisΣτην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με έγγραφό του στις 27/11/2013 με θέμα: ‘‘Ανάγκες σε επικουρικούς ιατρούς για τα Νοσοκομεία της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης’’ και προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των Νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εισηγείται  προς το Υπουργείο Υγείας την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 30 επικουρικούς ιατρούς (8 για το Πα.Γ.Ν.Η., 6 για το Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο», 6 για το Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», 5 για το Γ.Ν. Ρεθύμνου, 2 για το  Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, 1 για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, 1 για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» και 1 για το  Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας).

Ο Υπουργός Υγείας με την Υ10α/Γ.Π. οικ. 10670-3/2/2014 απόφασή του  με θέμα «Πρόσκληση Ενδιαφέροντος» απεφάσισε την ανάρτηση με πίνακες θέσεων για κάλυψη από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών τα εξής: Για Νοσοκομεία Α’ Καταλόγου, 14 θέσεις στην 2η Υ. ΠΕ., 5 θέσεις στην 3η  Υ.ΠΕ., 4 θέσεις στην 4η  Υ.ΠΕ., 10 θέσεις στην  5η Υ.ΠΕ. και 7 θέσεις στην 6η  Υ.ΠΕ. και για  τα Νοσοκομεία Β’ Καταλόγου 7 θέσεις στην  1η  Υ.ΠΕ., 3 θέσεις στην 2η  Υ.ΠΕ., 2 θέσεις στην 5η  Υ.ΠΕ. και 1 θέση στην 6η  Υ.ΠΕ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι παρά τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των Νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης , όπως αναφέρεται και στο έγγραφο του αρμόδιου Διοικητή, δεν προβλέπεται καμία θέση επικουρικών ιατρών στην Απόφαση Υ10α/Γ.Π. οικ. 10670-3/2/2014.

Επειδή ορισμένα τμήματα, όπως το Νεφρολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», λειτουργούν στο όριο των δυνατοτήτων τους επειδή μόνο η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αποκλείστηκε από την προαναφερθείσα απόφαση, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιοι λόγοι επέβαλαν την παραπάνω αρνητική αντιμετώπιση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και ειδικότερα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Συνημμένη η ερώτηση με θέμα «Ανάγκες σε επικουρικούς ιατρούς για τα Νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook