Στη Βάση της Σούδας το υπερσύγχρονο αεροσκάφος που έστειλαν οι Αμερικανοί για την επιτήρηση των δασών

Το P-8 έφτασε από την Ιταλία πέταξε πάνω την Κινέτα για πάνω από μια ώρα και ακολούθως έφυγε για τη βάση της Σούδας όπου στάθμευσε

Ένα επανδρωμένο υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο για αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης έστειλαν τελικά οι Αμερικανοί για την παρακολούθηση των Ελληνικών δασών.

Όπως έγινε γνωστό το αμερικανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από την περιοχή της Κινέτας για περισσότερο από μια ώρα και ακολούθως αποσύρθηκε στη βάση της Σούδας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το αεροσκάφος θα συνεχίσει τις πτήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς, ωστόσο είναι άγνωστο πόσο καιρό θα παραμείνει στην χώρα μας για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων αποστολών.

Γι’ αυτές τις αποστολές συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του εκτάκτου Συμβουλίου Άμυνας με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές και ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης για τα θύματα της τραγωδίας στην Αττική και την προθυμία να παράσχουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη.

Το πιο προηγμένο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος στον κόσμο

Το P-8 Poseidon, το πιο προηγμένο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος στον κόσμο, χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Ναυτικό από το 2014. Ουσιαστικά είναι ένα τροποποιημένο Boeing 737, προσαρμοσμένο για υποβρύχιες έρευνες. Αυτό το σχεδιάγραμμα αποτυπώνει τις δυνατότητες του P-8 Poseidon να ανιχνεύει εχθρικά υποβρύχια, πλοία επιφανείας, και άλλα αεροσκάφη.

Ο τρόπος λειτουργίας στηρίζεται στις ιδιότητες του γήινου μαγνητικού πεδίου, το οποίο διακυμαίνεται απόρροια της κίνησης μεγάλων μεταλλικών όγκων όπως είναι τα υποβρύχια. Το P-8 Poseidon, διαθέτει έναν αισθητήρα μαγνητικών ανωμαλιών στην ουρά του αεροσκάφους, που ονομάζεται Magnet Anomaly Detector (MAD).

Εναλλακτικά, το αεροπλάνο ρίχνει στην εξεταζόμενη θαλάσσια περιοχή υδροακουστικά σόναρ, τα sonobuoys (σημαδούρες – σόναρ), επιτρέποντας στο πλήρωμα να μετρήσει τη μετάδοση ήχων που περιβάλλουν αυτά τα υποβρύχια σκάφη. Το P-8 μπορεί να ρίξει μέχρι και 100 τέτοια σόναρ στην επιφάνεια της θάλασσας σε μια μόνο πτήση.

Η μύτη του αεροσκάφους, κοντά στο πιλοτήριο, είναι εξοπλισμένη με οπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες (οι υπέρυθροι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση θερμότητας) και ενός συστήματος ραντάρ.

Το P-8 Poseidon, εκτός της κύριας λειτουργίας του ως ερευνητικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, φέρει επίσης ωφέλιμα οπλικά φορτία καταστροφής των εχθρικών στόχων, όπως πυραύλους κρουζ, βόμβες, νάρκες, ακόμη και τορπίλες.

newmoney.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΦΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑΣ:
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;;;;;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η “ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ;;;;;
    EΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ “ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ” ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΙ….. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.

Comments are closed.