Στην 2η θέση στην Ελλάδα ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στο Κανόε Καγιάκ

στην-2η-θέση-στην-ελλάδα-ο-ναυτικός-όμιλ-270403

Με την 2η θέση στην γενική κατάταξη «ανταμείφθηκε» ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Σχοινιά.

Δεκαπέντε μετάλλια, οκτώ χρυσά, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα, είναι ο απολογισμός για τους 12 αθλητές της χανιώτικης ομάδας οι οποίοι… σάρωσαν σε αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση, δείχνοντας ότι το μέλλον είναι δικό τους. Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο.Χ., Μανόλη Αγγελάκη: «Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είχαν εξαιρετική παρουσία και αποδεικνύεται πως οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από το 2011 προκειμένου να χτιστεί μια νέα αγωνιστική ομάδα βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να χτίσεις μια νέα ομάδα, αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο! Με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων του Κανόε Καγιάκ θα φτάσουμε σύντομα στα αγωνιστικά επίπεδα του 2010».

Ακόμα, ο τεχνικός Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο.Χ., αναφέρει: «Από πέρυσι και μετά την τροποποίηση του νέου αθλητικού νόμου, αθλητές μας που συμμετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες, κατάφεραν και εξασφάλισαν το μπόνους των μορίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς τα παιδιά μοχθούν, προκειμένου να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο μέσα από το δύσκολο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων».

Την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου στον Σχοινιά αποτέλεσαν οι αθλητές: Αντωνίου Ι., Βαρβαντάκης Δ., Ζουλάκη Α., Κουτσοποδιώτης Ι., Μελεμενής Α., Παναγιωτάκη Λ., Παπασταματάκη Ε., Ποντικάκης Κ., Ποντικάκης Π., Σαράντου Κ., Σηφάκη Κ. και Τζανακόπουλος Ι. Συνοδοί της αποστολής ήταν ο προπονητής Μανόλης Αγγελάκης και ο κύριος Ευάγγελος Κουτσοποδιώτης.

Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος, ενώ την 3η πήρε ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών.

Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες οι οποίες μάλιστα δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων Kayaking Special Olympics. Φέτος, για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν επίσημα αγωνίσματα Paracanoe με τη συνδιοργάνωση των δύο Ομοσπονδιών, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ.

Επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχε αντιπροσωπευτική ομάδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.

Παράλληλα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τον αγώνα SUP (Stand Up Paddling) που διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ένα άθλημα που από πέρσι έχει «απορροφήσει» η Ομοσπονδία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ

Χρυσά Μετάλλια

Κ1 Παίδων 200μ.: Αναστάσιος Μελεμενής

Κ1 Κορασίδων 500μ.: Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη

Κ1 Νεανίδων 500μ.: Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη

Κ4 Παίδων 1000μ.: Γιάννης Αντωνίου-Γιάννης Κουτσοποδιώτης-Κυριάκος Ποντικάκης-Γιάννης Τζανακόπουλος

Κ1 Εφήβων 200μ.: Αναστάσιος Μελεμενής

Κ2 Παίδων 1000μ.: Γιάννης Κουτσοποδιώτης-Γιάννης Τζανακόπουλος

Κ2 Παίδων 200μ.: Γιάννης Κουτσοποδιώτης-Αναστάσιος Μελεμενής

Κ1 Νεανίδων 200μ.: Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη

Ασημένια Μετάλλια

Κ1 Κορασίδων 200μ.: Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη

Χάλκινα Μετάλλια

Κ2 Γυναικών 500μ.: Κλειώ Σηφάκη-Κωνσταντίνα Σαράντου

Κ2 Παίδων 1000μ.: Κυριάκος Ποντικάκης-Δημήτρης Βαρβαντάκης

Κ1 Παίδων 1000μ.: Γιάννης Κουτσοποδιώτης

Κ2 Παίδων200μ.: Γιάννης Τζανακόπουλος-Γιάννης Αντωνίου

Κ1 Γυναικών 500μ.: Κωνσταντίνα Σαράντου

Κ1 Παίδων 200μ.: Γιάννης Τζανακόπουλος

4η Θέση

Κ1 200μ. Γυναικών: Κωνσταντίνα Σαράντου

Κ1 Παίδων 1000μ.: Γιάννης Αντωνίου

Κ2 Παίδων 200μ.: Κυριάκος Ποντικάκης-Δημήτρης Βαρβαντάκης

5η Θέση

Κ2 Νεανίδων 500μ.: Κλειώ Σηφάκη-Αντωνία Ζουλάκη

Κ1 Παίδων 1000μ.: Γιάννης Τζανακόπουλος

6η Θέση

Κ1 Παίδων 1000μ.: Γιάννης Αντωνίου

7η Θέση

Κ1 Νεανίδων 200μ.: Κλεάνθη Σηφάκη

Κ2 Γυναικών 500μ.: Λεοντιά Παναγιωτάκη-Αντωνία Ζουλάκη

Το πλήρωμα των Παναγιώτη Ποντικάκη – Αναστάσιου Μελεμενή στο Κ2 Εφήβων 200μ. ενώ βρισκόταν στα πρώτα πληρώματα κατά την διάρκεια της κούρσας, ανατράπηκε και δεν κατάφερε να τερματίσει.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΧΟΙΝΙΑ ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, ΣΑΡΑΝΤΟΥ

Σημειώνεται ότι αφού τελείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπριντ, οι Αναστάσιος Μελεμενής, Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη και Κωνσταντίνα Σαράντου παρέμειναν στον Σχοινιά μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουλίου προκειμένου να αξιολογηθούν από την Εθνική Ομάδα Εφήβων/Νεανίδων και Γυναικών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων και Ανδρών/Γυναικών Under 23.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook