Στην Κρήτη βρίσκεται το ένα από τα πέντε “αρχιτεκτονικά αριστουργήματα” της χρονιάς

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκαν τα αρχιτεκτονικά βραβεία από το περιοδικό «Δομές», αριθμώντας φέτος 150 κατατεθειμένα έργα με περισσότερους από 530 αρχιτέκτονες και λοιποί συντελεστές να έχουν εμπλακεί στη δημιουργία τους.

Με τους διεθνείς κριτές Alexander Brodsky, Bureau Alexander Brodsky, Gonçalo Byrne και Gonçalo Byrne Arquitectos, επιλέχθηκαν βραβεία σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες, τα οποία έδωσαν αντίστοιχα οι αρχιτέκτονες Τάσος Κωτσιόπουλος, Αθανάσιος Σπανομαρίδης, Καλλιόπη Κοντόζογλου και Δημήτρη Αντωνακάκη.

Από τα πέντε έργα που βραβεύτηκαν, το ένα βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για την εικονιζόμενη κατοικία στην Αγία Γαλήνη η οποία πήρε το βραγείο για το “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2013-2017”

Στη νότια πλευρά της Κρήτης, μόλις 165 ναυτικά μίλια από την έρημο της Σαχάρας, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα εμφανή δακτύλιο σύμφωνα με τη μορφολογία του εδάφους, σχηματίζοντας ζώνες σκίασης. Το οίκημα μέσα κρύβει έναν εσωτερικό κήπο με ποικιλία εσπεριδοειδών και βοτάνων ενώ συνολικά διαμορφώνει ένα μικροκλίμα όασης που εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο.

athinorama.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣε ποιες πόλεις μπορείς να κάνεις καριέρα
Επόμενο άρθροΑν διαβάσεις αυτό, δε θα φορέσεις ξανά τα παπούτσια μέσα στο σπίτι

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν αυτη η πισινουκλα με τα μπετα τριγυρω παιρνει βραβειο εναρμονισης με το περιβαλλον και το φυσικο τοπιο δεν ειναι να απορει κανεις που γεμισαμε οικιστικα εκτρωματα…
    Θα τριζουν τα κοκκαλα του Ικτινου και του Καλλικρατη……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ