Στην Ιωάννα Παππά και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

στην-ιωάννα-παππά-και-την-αλεξάνδρα-αϊ-353885

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά ήταν οι ηθοποιοί που τιμήθηκαν με το 10ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική σεζόν 2015. Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον ρόλο της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία, και η Ιωάννα Παππά για τον ρόλο της στο έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας – Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.

Η παρουσίαση και η επιμέλεια της βραδιάς έγινε από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Οι βραβευμένες ηθοποιοί Μαρίνα Ασλάνογλου, Στεφανία Γουλιώτη και Μαρία Κίτσου τραγούδησαν με την συνοδεία του μουσικού Αντώνη Παπακωνσταντίνου τραγούδια της Μελίνας.

Συνυποψήφιες των δύο νικητριών ήταν οι Κίττυ Παϊταζόγλου και Ηρώ Μπέζου.

Η Μαρία Πολυδούρη «ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε να ερωτεύεται» είπε η Ιωάννα Παππά, παραλαμβάνοντας απόψε το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για την ερμηνεία της στον μονόλογο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, «Οδός Πολυδούρη».

Η ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο στους αγαπημένους της: στην οικογένειά της, στον σύντροφό της Κωνσταντίνο, στον Κώστα Κουτσομύτη «τον πρώτο άνθρωπο που την εμπιστεύτηκε χωρίς να την γνωρίζει» και στον Μηνά Χατζησάββα «που θα τον θυμάται με πολλή αγάπη».

«Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να μοιράζεσαι ένα βραβείο» ανέφερε με τη σειρά της η Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Η νεαρή ηθοποιός το αφιέρωσε στον Δημήτρη Τάρλοου «ο οποίος της ανέθεσε μια πολύ δύσκολη αποστολή» χωρίς να παραλείψει την αφιέρωση, και σε όλους τους ανθρώπους του θεάτρου Πορεία, «που μαζί κάνουμε κάθε βράδυ αυτό το ταξίδι, σαλπάρουμε σε μια θάλασσα που μετράει δύσκολες ώρες.

Όπως έλεγε ο Καραγάτσης, «άλλος ο χρόνος στην άβυσσο της θάλασσας, άλλος στο πρόστυχο χώμα». Γιατί είναι πρόστυχο το χώμα που ζούμε. Καταργούνται όρια και φράγματα ήθους και αξιοπρέπειας και υψώνονται τείχη και συρματοπλέγματα. Ανοιχτά σύνορα παντού και κυρίως στο θέατρο» ευχήθηκε η Αλ. Αϊδίνη, γιατί όπως είπε «επιθυμία μας στο θέατρο είναι να συμπράττουμε με ό,τι έρχεται από αλλού, χωρίς ο διάλογος να είναι μονόπλευρος».

Μαζί με το επαμειβόμενο έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), οι νικήτριες θα κρατήσουν και την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας, που σαν σκυτάλη, μεταφέρεται κάθε χρόνο από τη μία ηθοποιό στην άλλη. Φέτος ήταν η σειρά της περσινής νικήτριας, Λένας Δροσάκη, να την παραδώσει στις τιμώμενες

imerisia.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook