Στην Ελλάδα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά

στην-ελλάδα-τα-γυρίσματα-της-νέας-ταιν-255312

gavrasΤο θεατρικό έργο «Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω», της γαλλο-αλγερινής Ραιάνα Ομπερμάγιερ (Raihana Obermeyer), που παίχτηκε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη η εταιρεία παραγωγής του Κώστα Γαβρά.

Η μεταφορά του θεατρικού σε ταινία, αποκτά ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς, πολλά από τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο μνημείο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος) με παραγωγό την εταιρεία «KG Productions» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και της συζύγου του, Μισέλ.

Το μνημείο Μπέη Χαμάμ, αποτελεί ιδανικό μέρος για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων (που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 22/6 και 31/7), καθώς η υπόθεση του έργου εξελίσσεται μέσα σε ένα αλγερινό χαμάμ, με φόντο την πολιτική και κοινωνική βία. Δέκα γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών και με διαφορετικό υπόβαθρο, βρίσκονται στο χαμάμ, το οποίο προσλαμβάνεται ως κλειστός χώρος ελευθερίας. Μέσα σε αυτό παρακολουθούμε τις κουβέντες, τις διαφωνίες, τους τσακωμούς και τα μυστικά τους, ενώ η άφιξη μιας 16χρονης ετοιμόγεννης κάνει δραματικές τις εξελίξεις, καθώς ο αδελφός της θέλει να την σκοτώσει για να αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειας.

Το Μπέη Χαμάμ, χτισμένο το 1444, είναι ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά κτίρια της Θεσσαλονίκης και από τα μεγαλύτερα λουτρά που ανεγέρθηκαν μετά την κατάκτηση της πόλης από τους Οθωμανούς το 1430. Οικοδομήθηκε σε απομεινάρια βυζαντινών εκκλησιών, λειτούργησε ως χαμάμ, μέχρι τη δεκαετία του ’60 και αναστηλώθηκε τη δεκαετία του ’80. Γνωστό και ως «Λουτρά Παράδεισος», το μνημείο λειτουργεί σήμερα ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook