Στην Αθήνα ο Ερντογάν

στην-αθήνα-ο-ερντογάν-621815

Στις 10.40 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Το αεροπλάνο του συνόδευαν τρία ελληνικά F-16 – Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς – Στις 11.30 θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη – Στις 11.45 θα γίνει επίσημα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Μετά τη σύντομη τελετή, η πομπή με τα θωρακισμένα οχήματα ακολούθησε το δρομολόγιο: Αττική οδός, περιφερειακός Υμηττού, Κατεχάκη, λεωφόρος Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Σύνταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΙΚΟΝΑ:

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι για δυο ημέρες στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη που έχει συζητηθεί πολύ και μέσα σε ένα κλίμα το οποίο ο ίδιος έχει φροντίσει να δυναμιτίσει με την συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συνοδεύεται από την σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν.

Η γλώσσα της διπλωματίας άρχισε να μιλά με τις… γραβάτες:
Κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρατήρησε ότι η γραβάτα του κ.Ερντογάν ήταν μπλε- λευκό, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, ενώ αντίστοιχα ο ίδιος ο υπουργός είχε επιλέξει μια σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Και οι δύο χαμογέλασαν και ο κ.Κοτζιάς σχολίασε «Καλή διπλωματία».

Δείτε την προσγείωση του αεροσκάφους:

Στις 11:30 ο Ερντογάν θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», όπου θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Βλασία.

Στις 11:45 υπολογίζεται χρονικά η επίσημη τελετή υποδοχής στην Ηρώδου Αττικού, η οποία περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού αγήματος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά περίπου στις 12:00 οι δυο πρόεδροι θα εισέλθουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και αμέσως μετά στις 12:40 διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Mετά την επίσημη υποδοχή στο προεδρικό μέγαρο, η Εμινέ με τη σύζυγο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου θα παρακαθίσουν σε γεύμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Στις 13:30 προσδιορίζεται η άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας στις 14:50 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook