Στα Φεστιβάλ Δράμας και Αθηνών το ντοκιμαντέρ » Στα σκοτεινά στην Κρήτη » της Χανιώτισσας Βίκης Αρβελάκη

στα-φεστιβάλ-δράμας-και-αθηνών-το-ντοκ-429329

Με την συμμετοχή – το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου – στο διαγωνιστικό πρόγραμμα σε δυο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ελλάδας ξεκινά την διαδρομή στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ «Στα Σκοτεινά στην Κρήτη» της Χανιώτισσας δημιουργού Βίκης Αρβελάκη.

Ξεκινώντας από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το ντοκιμαντέρ συνεχίζει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» αφηγούμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με τυφλότητα σε μια κοινωνία δομημένη για άτομα που «βλέπουν».

sta-skoteina

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival τον Οκτώβριο.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Στα Σκοτεινά στην Κρήτη

Τον Μάιο του 2015 διοργανώνεται στο Ηράκλειο μια δράση για μικρούς και μεγάλους, που σκοπό είχε να δώσει εμπειρία στους πολίτες για το πώς τα άτομα με προβλήματα όρασης (χαμηλή όραση – τυφλότητα) αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί, αφού ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να σκεπάσουν τα μάτια τους με πολύχρωμες κορδέλες ξεκινούσε η εμπειρία «στα σκοτεινά». Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να υπενθυμίσει τις δυνατότητες που έχουν τα εσωτερικά μας μάτια και ότι η έλλειψη της όρασης δεν είναι εμπόδιο στην πρόοδο του ανθρώπου.

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Βίκη Αρβελάκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σταύρος Παπαδημητρίου / Βασίλης Φλουρής

Οργάνωση Παραγωγής: Νικολέττα Φιλίππου

Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Γκαϊφύλλιας

Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Επικοινωνία : [email protected] και [email protected]

Official trailer https://vimeo.com/164487530

Φεστιβάλ:

Δράμας 2016

Νύχτες Πρεμιέρας (AIFF) 2016

Chania Film Festival (CFF) 2016

Τηλεόραση:

ΕΡΤ / ΕΡΤWeb TV

Σύντομο Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Η Βίκη Αρβελάκη γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και μεγάλωσε. Από το 2009 έχει σκηνοθετήσει δυο σειρές ντοκιμαντέρ των 12 επεισοδίων («Άγνωστη Κρήτη» & «Ενδέκατη Ώρα») – και αρκετά αυτοτελή ντοκιμαντέρ – για τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, όπου εργάζεται. Αποτελεί βασικό στέλεχος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF). Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook