Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης | Τι ισχύει για τους δικαιούχους στην Κρήτη

petrelaioepidomaΣτα ΚΕΠ θα μπορούν να προσέλθουν οι πολίτες της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 30 Μαϊου προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Τα Κέντρα Εξυπερέτησης Πολιτών θα δέχονται τις αιτήσεις και απλά θα παραδίδουν στον κάθε ενδιαφερόμενο μια βεβαίωση ότι το αίτημα κατατέθηκε. Εκεί θα σταματά και η όποια αρμοδοιότητά τους. Η διαδικασία που θα ακολουθείται σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, θα είναι η εξής:

Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.

Μετά από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στο φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του φορολογουμένου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης.

Η ανωτέρω βεβαίωση υπογράφεται και σφραγίζεται από τα ΚΕΠ και παραδίδεται στο φορολογούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα διαμορφώνεται ανάλογα και με γεωγραφική περιφέρεια όπου ανήκει ο πολίτης. Η επιδότηση ανέρχεται στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο, για τα πρώτα 120 τ.μ. της κατοικίας και με πλαφόν κατανάλωσης τα 3.000 λίτρα, τα 1.800 λίτρα, τα 960 λίτρα και τα 600 λίτρα για κάθε μία από τις τέσσερις ζώνες, το επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:

για την Α΄ Ζώνη: 1.050 ευρώ

για τη Β΄ Ζώνη: 630 ευρώ

για τη Γ΄ Ζώνη: 336 ευρώ

για τη Δ΄ Ζώνη: 210 ευρώ

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Κρήτη ανήκει στην Ζώνη Δ’ και η επιδοτούμενη ποσότητα ανέρχεται στα 600 λίτρα.

zarpa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Ομιλία για τον καταρροϊκό πυρετό στο δήμο Κισάμου
Επόμενο άρθροΟι επισκέψεις της Κινητής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ