Σταθάκης: Ενδεχομένως, το «κούρεμα» να μην βρίσκεται στην ατζέντα

«Ενδεχομένως το “κούρεμα” να μην βρίσκεται στην ατζέντα» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Tagespiegel».

Όπως εξήγησε, υπάρχει μία σειρά από δυνατότητες, με τις οποίες μπορεί να καταστήσει κανείς το χρέος βιώσιμο. «Όλοι οι συμμετέχοντες εργάζονται αυτή τη στιγμή για πιθανές λύσεις, οι οποίες αφενός θα βοηθήσουν σε μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα και αφετέρου θα γίνουν αποδεκτές από όλα τα μέρη» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σ’ αυτές συγκαταλέγονται η χρονική διάρκεια μεμονωμένων δανείων, οι προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων, το ύψος των επιτοκίων και η προσαρμογή του ύψους των ποσών επιστροφής, ανάλογα με την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΔΝΤ, ο κ. Σταθάκης παρέπεμψε στη συμφωνία του Καλοκαιριού και σημείωσε ότι ο ρόλος του Ταμείο είναι εκείνος του «τεχνικού συμβούλου». Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «πρώτα να κλείσουν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα των χρεών μας, συνέχισε και πρόσθεσε ότι «ανάλογα με την έκβαση αυτών των συζητήσεων η απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι, θα είναι στην κρίση του ΔΝΤ».

Όσον αγορά τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια για να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις και επανέλαβε ότι στόχος της προτεινόμενης μεταρρύθμισης είναι να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup, στα τέλη Απριλίου.

Πηγή : naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ