Σοκ: 50άρης παντρεύεται 12χρονη | Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο | Photos

Η Kafa, μια ΜΚΟ που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, έβαλε μια κρυφή κάμερα στο κέντρο της Βηρυτού για να καταγγείλει τους γάμους ανηλίκων γυναικών.

Η σκηνή του γάμου σοκάρει τους περαστικούς οι οποίοι αγνοούν ότι πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια με στόχο να γνωρίσουν ένα υπαρκτό και φρικαλέο φαινόμενο.
kafa2Με το μακρύ, λευκό νυφικό της, το πέπλο της από δαντέλα και το μπουκέτο λουλούδια στο χέρι, η νύφη στηρίζεται στον γαμπρό και παίρνουν την κλασική πόζα για φωτό γάμου. Η νεαρή είναι 12 ετών.
Στην παραλία της Βηρυτού οι περαστικοί κοντοστέκονται σοκαρισμένοι, φωνάζουν σχόλια και στο τέλος πλησιάζουν το παράδοξο ζευγάρι. Ενας περαστικός αποκαλεί τον γαμπρό «εγκληματία» ενώ ο 50χρονος γαμπρός απαντάει ότι είναι δικαίωμά του να παντρευτεί αφού έχει την άδεια των γονιών της ανήλικης.
choc708Πρόκειται στην πραγματικότητα για δύο ηθοποιούς οι οποίοι επιχειρούν με το σκηνικό που στήνουν να καταγγείλουν ένα φαινόμενο. Οι δύο ηθοποιοί έχουν προσληφθεί από την ΜΚΟ kafa (στα αραβικά σημαίνει «Αρκετά!»). Με αυτό το βίντεο η ΜΚΟ κατηγορεί τον Λίβανο ότι επιτρέπει τον γάμο παιδιών. Οι γονείς έχουν το νόμιμο δικαίωμα να δεχτούν τον γάμο του παιδιού τους από την ηλικία των 9 ετών! Αν δεν δώσουν την άδεια, ο μελλοντικός γαμπρός πρέπει να περιμένει ώσπου το κοριτσάκι να κλείσει τα 14.kafa1Το βίντεο έγινε viral με 1,8 εκατομμύρια κλικ, σε λιγότερο από τρεις μήνες. Σύμφωνα με την ΜΚΟ του Λιβάνου η προσφυγική κρίση αύξησε τον αριθμό των πρόωρων γάμων. Προκειμένου να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο της Συρίας, πολλά ανήλικα κορίτσια παντρεύονται δια της βίας.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ ο γάμος ανηλίκων αφορά 37.000 κοριτσάκια καθημερινά, σε όλο τον κόσμο. Ως το 2050, τα ανήλικα κορίτσια-νύφες θα είναι 1,2 δις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ σε σχετική έκθεσή του ανέφερε ότι ο γάμοι ανηλίκων αποτελούν και κίνδυνο θανάτου για τα κοριτσάκια γιατί υφίστανται ενδοοικογενειακή βία και πεθαίνουν κατά τη γέννα.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ