Σοκ στην Ειδομένη: Ομάδα αλλοδαπών τρομοκρατεί και δολοφονεί μετανάστες

σοκ-στην-ειδομένη-ομάδα-αλλοδαπών-τρο-722059

Ομάδα μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, τρομοκρατούσε μετανάστες που προσέγγιζαν την περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων, τους λήστευε αρπάζοντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα, φτάνοντας σε σημείο να σκοτώσει 29χρονο Πακιστανό όταν εκείνος αντέδρασε στις απαιτήσεις τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Κιλκίς και συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή οκτώ μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μεταξύ των οποίων ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, ένας 23χρονος Αφγανός.

Ο άτυχος 29χρονος προσπαθούσε με άλλους τρεις ομοεθνείς του να προσεγγίσουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Κεντρική Ευρώπη μέσω πΓΔΜ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας το βράδυ της 23ης Ιουλίου δέχτηκαν επίθεση από οκτώ άτομα. Από τους δύο άρπαξαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ άγνωστο παραμένει τι πήραν από το θύμα, το οποίο αντέδρασε. Ένας εξ αυτών δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει στο σώμα και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.

Οι δράστες εγκατέλειψαν αιμόφυρτο τον 29χρονο στο σημείο, όπου τον βρήκε νεκρό το επόμενο πρωί, της 24ης Ιουλίου, ένας υπάλληλος του ΟΣΕ, ο οποίος έκανε εργασίες. Από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε η περιοχή όπου δρούσε η ομάδα που τρομοκρατούσε μετανάστες και την περασμένη Τρίτη έγινε έφοδος σε παλιό πολυβολείο στα Πλάγια Πολυκάστρου, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης. Εκεί βρέθηκαν οι οκτώ εμπλεκόμενοι στις ληστείες και στο έγκλημα και άλλοι οκτώ μετανάστες. Από την εξέτασή τους προέκυψαν τα στοιχεία του βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία, του 23χρονου Αφγανού.

Πληροφορίες από την έρευνα αναφέρουν πως η ομάδα ηλικίας 17 έως 26 χρόνων είχε γίνει φόβος και τρόμος στην περιοχή για όσους μετανάστες περνούσαν χωρίς «προστασία» για να φτάσουν στα συνοριακά περάσματα. Αυτός είναι ο λόγος που με τα εντάλματα του ανακριτή εκτός της δολοφονίας κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες. Σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες, δύο από το Πακιστάν και έξι από το Αφγανιστάν, οδηγούνται στον ανακριτή Κιλκίς. Οι άλλοι οκτώ μετανάστες δικάστηκαν ήδη από το αυτόφωρο για κατοχή έξι μαχαιριών που βρέθηκαν να έχουν σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και δεν εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία.

πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook