ΣΟΚ | Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης που κλείδωσε έξω τον πιλότο και έριξε το αεροπλάνο

σοκ-αυτός-είναι-ο-συγκυβερνήτης-που-κλ-229482

sinkivernitisΤην άποψη ότι ο συγκυβερνήτης έριξε σκόπιμα το airbus στις Άλπεις, παίρνοντας μαζί του στον θάνατο 149 ακόμη ανθρώπους, εξέφρασε ο Εισαγγελέας της Μασσαλίας που χειρίζεται την υπόθεση, σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις. «τον έλεγχο του αεροσκάφους πήρε ο συγκυβερνήτης αμέσως μόλις ο κυβερνήτης βγήκε από το κόκπιτ.

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας Brice Robin, σύμφωνα με τα ηχητικά δεδομένα που διεσώθησαν στο μαύρο κουτί, ο «συγκυβερνήτης είχε τις αισθήσεις του μέχρι τη στιγμή της συντριβής κι «έριξε» συνειδητά το αεροπλάνο στις πλαγιές των Άλπεων, καθώς φαίνεται πως ήθελε να «καταστρέψει το αεροσκάφος» ». Ο συγκυβερνήτης ονομάζεται Andreas Lubitz και δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν με τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν.

Αναλυτικά, από τα 30 λεπτά των συνομιλιών που ακούγονται, «στα πρώτα 20’ οι δύο πιλότοι συνομιλούν κανονικά και ήρεμα. Μόλις ο κυβερνήτης ανέφερε πως θα πρέπει να ετοιμαστούν για προσγείωση στο Ντύσελντορφ έλαβε λακωνική απάντηση από τον συγκυβερνήτη». Τότε σηκώθηκε και βγήκε από το κόκπιτ και αμέσως ακούγονται κινήσεις από τον συγκυβερνήτη που ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους, σύμφωνα με όσα είπε ο εισαγγελέας.

Όταν ο κυβερνήτης επέστρεψε και πάτησε τον κωδικό ώστε να εισέλθει στην καμπίνα, η πόρτα δεν άνοιξε. Όπως τόνισε ο εισαγγελέας ο πιλότος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να εισέλθει στο κοκπιτ. Όταν ο πύργος ελέγχου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πιλότους δεν έλαβε καμία απάντηση. Κάθε προσπάθεια να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους έπεσε στο κενό. Μάλιστα, από τον πύργο ελέγχου άκουγαν την ανάσα του συγκυβερνήτη που έβγαινε κανονική –ούτε αγχωμένη ούτε σε σύγχυση- μέχρι ακόμη και τη στιγμή της σύγκρουσης στο έδαφος.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αυτός ήταν ο συγκυβερνήτης του Airbus Andreas Lubitz

Το Airbus δεν εξέπεμψε ουδέποτε σήμα επείγοντος ή κινδύνου, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο συγκυβερνήτης επίτηδες «έριξε» το σκάφος.

Ο Brice Robin τόνισε πως ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες για το τι επρόκειτο να συμβεί δευτερόλεπτα προτού το σκάφος συντριβεί στις πλαγιές των Άλπεων και γι’ αυτό στιγμές πριν από τη συντριβή ακούγονται κλάματα και οδυρμοί.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο ο πιλότος έριξε το Airbus καθώς ακόμη ερευνώνται οι αφορμές και τα αίτια που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την πράξη. Όμως μετά τις ανακοινώσεις του εισαγγελέα πυροδοτείται νέος γύρος σεναρίων για το τι οδήγησε τον νεαρό συγκυβερνήτη να «ρίξει» το αεροσκάφος.

Μετά τις δηλώσεις του Brice Robin επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα των New York Times που είχαν πρώτοι δημοσιεύσει πως ο συγκυβερνήτης κλείδωσε εκτός πιλοτηρίου τον κυβερνήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook