Σοκαριστικές εικόνες από τη Λιβύη: Παιδιά κάνουν αναπαράσταση εκτέλεσης αιχμαλώτων

σοκαριστικές-εικόνες-από-τη-λιβύη-παι-649272

Ένα σοκαριστικό βίντεο με παιδιά στη Λιβύη να κάνουν αναπαράσταση εκτέλεσης αιχμαλώτων, σαν κι αυτές που έκαναν οι τζιχαντιστές του ISIS κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Στις εικόνες, που φέρονται να γυρίστηκαν στη Βεγγάζη, ένα παιδί εμφανίζεται να μιλά στην κάμερα καθώς περνά μπροστά από μια ομάδα γονατιστών «κρατουμένων», που έχουν έχουν φέρει τα χέρια τους πίσω απ’ τα κεφάλια τους. Ο «δήμιος» παίρνει στη συνέχεια ένα πλαστικό όπλο και κάνει πως εκτελεί εξ’ επαφής τους «αιχμαλώτους» πυροβολώντας τους από πίσω στο κεφάλι. Εκτελώντας τέλεια το ρόλο τους τα παιδιά σωριάζονται στο έδαφος, ενώ ο εκτελεστής συνεχίζει να τα «πυροβολεί».

Η σκηνή θυμίζει έντονα τις μαζικές εκτελέσεις που έκαναν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και ένας διοικητής των ειδικών δυνάμεων Al Saiqa της Λιβύης, ο Μαχμούντ Αλ Ουερφάλι, τον οποίο συνέλαβε τον περασμένο χρόνο ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ μετά την απαγγελία εις βάρος του κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου από το ΔΠΔ.

Ωστόσο, ο Αλ Ουερφάλι εμφανίστηκε τον Ιανουάριο σ’ ένα νέο βίντεο να εκτελεί 10 αιχμαλώτους μπροστά από τέμενος στη Βεγγάζη, στο οποίο νωρίτερα είχαν επιτεθεί καμικάζι. Μετά την κυκλοφορία αυτού του βίντεο, η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη ζήτησε την έκδοσή του κι ο Λίβυος διοικητής φέρεται να παραδόθηκε στη στρατιωτική αστυνομία του ΛΕΣ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook