ΣΗΤΕΙΑ | Της «έφαγαν» 11.000 ευρώ μέσω… e-mail

σητεια-της-έφαγαν-11-000-ευρώ-μέσω-e-mail-64532

ilektroniki_apatiΝέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης, κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γυναίκα από τη Σητεία που πίστεψε τους δήθεν δικηγόρους, οι οποίοι της γνωστοποίησαν μέσω e-mail, ότι είναι η μοναδική κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας.

Πέτυχαν «διάνα»

Φυσικά, πρόκειται για το γνωστό ηλεκτρονικό μήνυμα που –αν και έχει βγει επανειλημμένα στη δημοσιότητα- εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από κάποιους επιτήδειους ως «δόλωμα».

Η γυναίκα από τη Σητεία λοιπόν, δυστυχώς «τσίμπησε» και πίστεψε ότι κληρονομεί 6 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον άγνωστο, μακρινό αλλά… βαθύπλουτο, Ισπανό συγγενή της.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να προκαταβάλει 11.000 ευρώ που θα κάλυπταν την αμοιβή των δικηγόρων θα «ξεμπλόκαραν» τη διαδικασία.

Ήταν επιφυλακτική στην αρχή

Όταν έλαβε το ηλεκτρονικό μήνυμα, η γυναίκα, διατηρούσε κάποιες επιφυλάξεις ως προς την εγκυρότητά του. Η δυσπιστία της όμως ξεπεράστηκε μόλις είδε τα υποτιθέμενα αντίγραφα των λογαριασμών που αντιστοιχούσαν στην «κληρονομιά», με πλήρη στοιχεία, κωδικούς και λοιπές λεπτομέρειες.

Έτσι πείσθηκε και άρχισε να συνεργάζεται με τους απατεώνες, οι οποίοι τελικά της απέσπασαν 11.000 και έγιναν «καπνός».

Η δε κληρονομιά φυσικά δεν ήρθε ποτέ κι έτσι η γυναίκα ενημέρωσε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Προσοχή σε τέτοια e-mails»

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό.

Όπως λένε, πρόκειται για ένα παγκόσμιο κύκλωμα που ξέρει πολύ καλά να καλύπτει τα ίχνη του, γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook