«Σε… 10 χρόνια η κατάργηση των Πανελλαδικών»

σε-10-χρόνια-η-κατάργηση-των-πανελλαδ-553551

Χωρίς τέλος είναι το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού τώρα συζητάται η κατάργηση να γίνει σε πέντε χρόνια.

«Επειδή είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των πανελλαδικών εξετάσεων, τον διατηρούμε μεταβατικά και παράλληλα προετοιμάζουμε το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα» είπε ο Γεράσιμος Κουζέλης

Μία δεκαετία εκτίμησε ότι χρειάζεται μέχρι την κατάργηση των πανελλαδικών  ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι κεντρική σκέψη είναι να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις. «Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία.

Κι επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των πανελλαδικών εξετάσεων, διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητέιται», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

«Μέχρι να το πετύχουμε αυτό – που εκτιμώ ότι χρειάζεται περίπου μια δεκαετία – θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου πανελλαδικών».

Σε ερώτηση αν το Ινστιτούτο έχει προτείνει τη διενέργεια ενδιάμεσων πανελλαδικών τον Ιανουάριο, ο Γεράσιμος Κουζέλης σημείωσε:

«Αυτό δεν περιλαμβάνεται στη δική μας πρόταση. Η λογική μας ήταν το απολυτήριο του Λυκείου να βαθμολογείται βάσει κυρίως της ενδοσχολικής και δευτερευόντως την κοινά κεντρικά οργανωμένη εξέταση. Αντιστρόφως, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο ενδοσχολικός βαθμός να παίζει σαφώς μικρότερο ρόλο».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook