“Σε τροχιά κατάρρευσης ο Δήμος Χανίων”

Απάντηση στη δήλωση του Δημάρχου Χανίων περί “τροχιάς ανάπτυξης” (δείτε εδώ), δημοσιοποίησε η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νάνσυ Αγγελάκη.

Με τον τίτλο “Σε τροχιά… κατάρρευσης ο Δήμος Χανίων”, η κα Αγγελάκη αναφέρει τα εξής:

«Είναι πλέον εμφανές ότι ο Δήμος μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης». Όχι, δεν το λέμε εμείς. Το δήλωσε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ο  Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε συνέντευξη Τύπου, αφήνοντάς μας έκπληκτους!.

Αφορμή, το έργο της ανάπλασης της οδού Χάληδων και της Πλατείας Μητρόπολης, η μελέτη του οποίου εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το έργο της ανάπλασης της πλατείας Σούδας, που επίσης εγκρίθηκε.

Έργα ωστόσο, τα οποία είχαν σχεδιάσει προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με την μελέτη της οδού Χάληδων να έχει παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2014 επί δημαρχίας Μ. Σκουλάκη  ενώ όσον αφορά στην Πλατεία Σούδας, η μελέτη ήρθε για δεύτερη φορά προς έγκριση, αφού την πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να το εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, απορρίφθηκε, από λανθασμένους χειρισμούς της.

Όλα λοιπόν βαίνουν καλώς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο οποίος εθελοτυφλεί, μη βλέποντας ότι ο Δήμος μας δεν είναι σε «τροχιά ανάπτυξης», αλλά… σε τροχιά κατάρρευσης.

Κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κάποιο έργο.

Υλοποιεί έργα τα οποία είχαν δρομολογήσει προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, όταν σημαντικά ζητήματα, παραμένουν σε εκκρεμότητα: Παλιό Δημαρχείο, το ρολόι στην Αγορά, η πισίνα στο Ξενία, Δυτική Τάφρος, μερικά από αυτά.

Ως φαίνεται, το όραμά του κ. Βάμβουκα για τον Δήμο μας φτάνει ως εκεί που προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, του προσφέρουν «έτοιμο πιάτο» με μελέτες και σχέδια.

Αλλά χωρίς όραμα και διεκδικήσεις, πώς θα μπουν σε τροχιά ανάπτυξης τα Χανιά μας;.

Τον καλούμε, λοιπόν, να αφήσει τις «φανφάρες» και να γίνει επιτέλους διεκδικητικός, για τον Δήμο μας και τους δημότες του, που έχουν «κουραστεί» από τα μεγάλα λόγια.

Και ας μας κατονομάσει ένα έργο, το οποίο οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ