Σε κλοιό χιονιά τα Χανιά | Κίνδυνος – θάνατος το οδικό δίκτυο εξαιτίας του παγετού

Σε κλοιό χιονιά και σήμερα τα Χανιά, καθώς αρκετοί δρόμοι στο επαρχιακό οδικό είναι κλειστοί ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα εξαιτίας του παγετού που καθιστά την μετακίνηση των οχημάτων εξαιρετικά επικίνδυνη.

Από την Αντιπεριφέρεια και τους δήμους γίνονται προσπάθειες με το πρώτο φως της ημέρας να γίνουν διανοίξεις και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Σε ότι αφορά τις διακοπές ρεύματος τα μόνα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται αφορούν στα Κεραμεία που σχεδόν ολόκληρη η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα και γειτονιές των Παλαιών Ρουμάτων.

Αξίζει να επισημανθεί πως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο πρέπει να γίνεται με την μέγιστη προσοχή καθώς οι δρόμοι εξαιτίας του παγετού είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Αναλυτικά η κατάσταση στο νομό έχει ως εξής:

Δήμος Χανίων

Κλειστός είναι ο δρόμος από Περιβόλια έως και Θέρισο και στα Κεραμεία, από Μαλάξα και από Παναγιά

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα μεγάλη είναι η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου εξαιτίας του παγετού.

Ακούστε τι είπε στον Super fm 89.6 ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Κουρουπάκης:

Δήμος Κανδάνου Σελίνου

Στο δήμο Κανδάνου Σελίνου όπως είπε ο δήμαρχος Αντώνης Περράκης, κλειστοί είναι οι δρόμοι από τις Στροβλές ενώ και στα Φλώρια ο παγετός κάνει το οδικό δίκτυο επικίνδυνο.

Επίσης γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων στους δρόμους για Πρινέ , Επανοχώρι Αγία Ειρήνη, Εργαστήρι, Τσαγκαριάκο.

Μέγάλος ο κίνδυνος από τον παγετό.

Δήμος Αποκορώνου.

Δεν υπάρχει αποκλεισμένο κάποιο χωριό του δήμου και όπως είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης σήμερα γίνονται προσπάθειες εκχιονισμού σε ποιμνιοστάσια της περιοχής.

Πάντως, ο δήμαρχος Αποκόρωνα επεσήμανε το πρόβλημα της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, εξαιτίας του παγετού.

Ακούστε τι είπε στον Super fm 89.6 ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης:

Δήμος Κισσάμου

Προβλήματα υπάρχουν σε κάποια χωριά του δήμου.

Ειδικότερα κλειστοί είναι οι δρόμοι για Αερινό, Κεφάλι, Μελισσιά, Σιρικάρι.

Δήμος Σφακίων

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει αφορά στην πρόσβαση στο χωριό Καλικράτης που όπως είπε ο δήμαρχος κ. Γιαννης Ζερβός θα αποκατασταθεί πολύ σύντομα σε συνεργασία με τον δήμο Αποκορώνου. Και ο δήμαρχος Σφακίων επεσήμανε τους κινδύνους από την την ολισθηρότητα του οδικού δικτύου.

Δήμος Πλατανιά

Προβλήματα υπάρχουν στους δρόμους για Παλαιά Ρούματα, Ζούρβα, Ντερέ, Χωστή, Νέα Ρούματα, Σέμπρωνα, Κακόπετρο και Ακρωτήρι- Ροδοπού.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν όπως ήταν αναμενόμενο στο δρόμο προς τον Ομαλό από τον Φουρνέ.

Όπως είπε στο zarpanews.gr, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, από το πρωί ο δήμος επιχειρεί να αποκαταστήσει την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο με μηχανήματα δικά και μισθώνοντας παράλληλα εργολάβους για τον συγκεκριμένο σκοπό.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ