Σε κλοιό τα Χανιά εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού

katarroikos piretosΣυναγερμός στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τον καταρροϊκό πυρετό.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε Χανίων γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

“Έχοντας υπόψη την εκδήλωση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων:

Ορίζουμε

Ως ζώνη ελέγχου, 20 χλμ. γύρω από την επιβεβαιωμένη εστία του καταρροϊκού πυρετού, όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων!

Από εκτροφές μηρυκαστικών (αιγοπρόβατα,βοοειδή), οι οποίες βρίσκονται μέσα στη ζώνη ελέγχου (όλες οι εκτροφές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων), επιτρέπεται η μετακίνηση ζώων, για οποιοδήποτε λόγο, τόσο εντός της ζώνης ελέγχου όσο και εντός της ζώνης προστασίας, υπό τους παρακάτω όρους :

Εντός των είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από τη φόρτωση τους έχουν εξεταστεί κλινικά από επίσημο κτηνίατρο και δεν εμφανίζουν συμπτώματα καταρροϊκού πυρετού.

Πριν την μετακίνηση τους στα ζώα έχει εφαρμοστεί κατάλληλο εντομοαπωθητικό σκεύασμα (λαμβάνοντας υπόψη και το σχετικό χρόνο αναμονής για κάθε σκεύασμα σε ότι αφορά τα ζωικά προϊόντα).

Έχουν εφαρμοστεί κατάλληλα εντομοαπωθητικά ή και εντομοκτόνα (αφού προηγηθεί καθαρισμός και απολύμανση) στα οχήματα με τα οποία τα ζώα μεταφέρθηκαν πριν από την αναχώρηση τους, αλλά και μετά την εκφόρτωση των ζώων.

Η μετακίνηση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός των δραστηριότητας των εντόμων – φορέων.

Προς διευκόλυνση τους, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία, σε εύλογο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 1 εβδομάδα) πριν την μετακίνηση των ζώων τους είτε για σφαγή είτε για αναπαραγωγή είτε για μετακίνηση ποιμνίου, προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες στα τηλέφωνα :

1. Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων2821346601 – 603-606-

  1. Κ.Κ. Χανίων 2821346620,
  2. Κ.Κ. Βρυσών 2825051281,
  3. Κ.Κ. Βουκολιών2824031221 και
  4. Κ.Κ. Κισσάμου 2822022310.

Επισημαίνεται ότι, ΚΑΝΕΝΑ Υγειονομικό Πιστοποιητικό Σφαγής/Αναπαραγωγής/μετακίνησης ποιμνίου δεν θα εκδίδεται εφόσον ο κτηνοτρόφος δεν έχει επικοινωνήσει προηγουμένως με την Υπηρεσία, για να ενημερωθεί σχετικά με τη  λήψη των μέτρων που ο ίδιος οφείλει να εφαρμόσει πριν τη μετακίνηση των ζώων του.

Τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και υπάρχει πιθανότητα τροποποιήσεων ανάλογα με τη εξέλιξη της νόσου στην Κρήτη.”

zarpa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Σοκ! Περιστατικά παιδιών που “χαρακώνουν” τα χέρια τους με ξυραφάκια
Επόμενο άρθροΤρείς προτάσεις για περισσότερα έσοδα χωρίς νέους φόρους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ