Σγουρίδης από την Κρήτη: «Οι ΑΝ.ΕΛ είμαστε το αναγκαίο καλό»

σγουρίδης-από-την-κρήτη-οι-αν-ελ-είμασ-759682

Την πάγια θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι «θα καταψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στη Βουλή για ψήφιση», επανέλαβε από το Ηράκλειο και την Παγκρήτια Συνδιάσκεψη του κόμματος ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Έχουμε εκ των προτέρων ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχει στη σύνθετη ονομασία της γειτονικής χώρας η λέξη Μακεδονία. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που απεμπολεί τον πολιτισμό μας, απεμπολεί την ιστορία μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος χαρακτήρισε «καθαρή την θέση μας, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατίας και το Κίνημα Αλλαγής, ούτε των άλλων κομμάτων, που μας λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Δεν μας λένε ότι δεν θα ψηφίσουν μία συμφωνία που δεν θα έχει σύνθετη ονομασία».

«Η σύνθετη ονομασία θα είχε περάσει από το 2008, αν…»

Ο κ. Σγουρίδης έκανε μία υπόθεση εργασίας: «Αν στη θέση του Γκρουέφσκι το 2008 στο Βουκουρέστι, με Καραμανλή πρωθυπουργό και Ντόρα Μπακογιάννη Υπουργό Εξωτερικών, ήταν ο Ζάεφ, κι έλεγε ναι σε αυτά που του πρότειναν, δηλαδή σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, erga omnes και αλλαγή του Συντάγματος, η συμφωνία θα είχε περάσει από το 2008. Άρα αυτό το περήφανο βέτο που επικαλείται η ΝΔ ουσιαστικά είναι φρούδες. Το βέτο μπήκε διότι ο Γκρουέφσκι δεν δέχτηκε τότε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης».

Στήριξη -τουλάχιστον- μέχρι τον Μάρτιο στην κυβέρνηση

Ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «βλέπει» σταθερότητα μέχρι τον Μάρτιο. «Αν όμως μετά έρθει η Συμφωνία, εμείς θα τηρήσουμε στο έπακρο αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε: Θα καταψηφίσουμε την Συμφωνία. Τώρα αν περάσει με ψήφους άλλων κομμάτων, αυτό είναι έτερον εκάτερον. Η μόνη διαφοροποίησή μας είναι από τον κ. Παπαχριστόπουλο, που από την αρχή έχει διαχωρίσει τη θέση του!»

Όπως  διευκρίνισε, «καταψήφιση σημαίνει και αποχώρηση από την κυβέρνηση»!

«Μέχρι να έρθει η συμφωνία δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία», διαβεβαίωσε. ο κ. Σγουρίδης «Τη θεωρούμε υποκριτική και υποβολιμαία και τορπιλίζει τη σταθερότητα μέσα από την οποία ο ελληνικός λαός θα αρχίζει να βλέπει οφέλη» εξήγησε. Αντίθετα, πρόσθεσε ο ίδιος, «θα υπερψηφίσουμε κάθε πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης που θα καταθέσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».

Τα έργα στην Κρήτη

Για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην Κρήτη, όπως «ο ΒΟΑΚ και τα φράγματα», ο κ. Σγουρίδης επισήμανε ότι είναι «στην φάση να αρχίσουν να είναι είτε σε μελέτες ή αν είναι ώριμα να μπουν τα χρήματα για να μπορέσουν να προχωρήσουν»

«Επιστρέφουμε σιγά σιγά πίσω το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού»

Ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι «οι ΑΝΕΛ είναι ένα κίνημα βγαλμένο μέσα από την πλατεία Συντάγματος το 2011», κατατάσσοντάς το «στο κοινωνικό και πατριωτικό κέντρο». Απάντησε έτσι «σε όλους αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι είμαστε ένα ακροδεξιό κόμμα. Αν κάποιος παρακολουθούσε την ποιότητα της σημερινής μας συνδιάσκεψης, θα καταλάβαινε την διαφορά που έχουμε με άλλα κόμματα που θεωρούνται δημοκρατικά».

Όπως ανέφερε, «σταθήκαμε πυλώνες για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα των μνημονίων. Και το κατορθώσαμε από τη συνεργασία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να φέρει σε πέρας το τεράστιο έργο της σταθεροποίησης της χώρας. Τα πρώτα δείγματα τα έχει νιώσει ο ελληνικός λαός, βλέποντας ότι από τον Αύγουστο η χώρα έχει φύγει από την Επιτροπεία. Μπορεί να υπάρχει εποπτεία, αλλά απέκτησε βαθμούς δημοσιονομικής και εισοδηματικής ελευθερίας, με αποτέλεσμα να μπορεί να χαράσσει τη δική της πολιτική».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, που κατετέθη στα οκτώ χρόνια των μνημονίων, σιγά σιγά το επιστρέφουμε πίσω», υποστηρίζοντας ότι « κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Συνεργαστήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της πατρίδας. Γι’ αυτό δουλεύουμε. Ο πυρήνας αυτής της μακρόβιας συνεργασίας έγκειται στο ότι αυτό που λέμε εμείς δίκαιο ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει αριστερό. Κι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αριστερό εμείς το χαρακτηρίζουμε δίκαιο».

«Όσο μας χτυπούν τόσο εμείς θα βγαίνουμε δυναμωμένοι»

Ο κ. Σγουρίδης κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, στέλνοντας στους «δημοσκόπους και στα συμφέροντα», το εξής μήνυμα: «Όσο  μας χτυπούν τόσο εμείς θα βγαίνουμε δυναμωμένοι και θα είμαστε ξανά και στην επόμενη Βουλή με υψηλό ποσοστό».

«Δουλεύουμε για το καλό της πατρίδας. Είμαστε το αναγκαίο καλό».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε το εκλογικό σύνθημα του 2015, για να πει μεταξύ άλλων ότι «μέσα από αυτή συνεργασία μπορέσαμε και δώσαμε ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Μειώσαμε την ανεργία από το 25% στο 19%. Μπορέσαμε και αποτελειώσαμε με όφελος του δημοσίου γύρω στα 800 εκατομμύρια έργα που είχαν τελματώσει, όπως τα μετρό και η Ιόνια Οδός.Μπορέσαμε και ρυθμίσαμε τα κόκκινα δάνεια των αγροτών κι αυτό επετεύχθη με προτάσεις των ΑΝΕΛ. Βάλαμε μπροστά τη διαδικασία μείωσης των φόρων στις επιχειρήσεις και της αύξησης του κατώτατου μισθού. Όλα αυτά θα ψηφιστούν τον Νοέμβριο. Ξαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις στο προσκήνιο. Η κοινωνική αυτή πολιτική δεν είναι αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πυρήνας σταθερότητας της κυβέρνησης ήμασταν εμείς. Ήμασταν το αναγκαίο καλό και πρέπει να πιστωθούμε το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών».

Ο κ. Σγουρίδης παραδέχθηκε ωστόσο ότι «δεν μπορέσαμε να χτυπήσουμε στην καρδιά την γραφειοκρατία, που είναι ένα βαρίδι στην πρόοδο της χώρας. Πιστεύουμε ότι μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μπορέσουν κάποια πράγματα να γίνονται με ορθολογικό τρόπο, χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσος παράγοντας».

Πηγή: cretalive.gr

One thought on “Σγουρίδης από την Κρήτη: «Οι ΑΝ.ΕΛ είμαστε το αναγκαίο καλό»

  1. Κατά την γνώμη μου οι ΑΝΕΛ είναι ένα συντηρητικό κόμμα, δεν είναι ρατσιστικό και οι τοποθετήσεις του αρχηγού τους υποδηλώνει την ένταση και τις δυσκολίες που δεσπόζουν στην περιοχή μας.
    Οι κρίσεις μας ως πολίτες, πρέπει να προσπαθούμε, ναι είναι δίκαιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook